Consells dels Bombers perquè les sortides a muntanya es facin amb plena seguretat

Criden a extremar les mesures de seguretat i d’autoprotecció davant l’augment d’intervencions de rescats que s’han de fer coincidint amb periodes vacacionals. Només en els sis primers mesos d’aquest 2017 han realitat més de 800 rescats al conjunt de Catalunya, i un total de 24 aquí a la comarcal del Maresme.

El sargent del Grup de Rescat i Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, Pep Mestre, ha fet una crida a la responsabilitat d’esportistes i excursionistes que visiten la muntanya i hi fan activitats. I els fa una sèrie de recomanacions: “El més important és planificar el lloc on vols anar, portar un mapa de la zona i seguir les normes de seguretat. Portar mòbil i preveure que tindràs cobertura per poder trucar al 112 si ho necessites, no anar sol i informar als companys d’on vas, i portar el material i anar preparat perquè a vegades pots sortir amb sol però que t’enganxi una pluja d’estiu”.

Posen de relleu la necessitat de dotar-se de les mesures d’autoprotecció adequades per evitar intervencions que, moltes vegades, es deuen a imprudències. El cost econòmic és un factor a tenir en compte, però també la pròpia seguretat dels efectius de rescat. “Sovint es juguen la vida per negliències de persones que no compleixen les normes de seguretat i d’autoprotecció”, ha assenyalat el sargent del GRAE.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’han sumat a les recomanacions del cos dels Bombers de la Generalitat i aconseller prendre formació prèvia mitjançant les més de 400 entitats que en formen part, o bé sortir acompanyats de gent experta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *