300 persones es mullen per l’esclerosi múltiple

Aquest matí s’ha fet la 31a Travessia de la Platja de Calella organitzada pel Club Natació Calella, enguany sota el títol “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. Amb dues distàncies, la travessia de 1000 metres pensada per joves entre 12 i 14 anys i pels majors de 50, i la prova amb més participants, la travessia de 2000 metres, en la que competeixen els majors de 14 anys. Ha tingut com a guanyador absolut el, fins a setembre, nedador del CN Calella, Alex Castejón. Pel que fa a la primera classificada, ha estat Laura Rodríguez del CN Igualada. El trofeu als primers calellencs classificats ha estat per Marc Pou i Mar Puigvert.

S’han organitzat dues travessies, una de mil metres i una de dos mil organitzades, les dues, amb dues voltes amb sortida des de terra i tornada a entrar a l’aigua. La iniciativa s’ha dut a terme per la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Raul Claramunt, del Club Natació Calella, ha parlat de com va sorgir la travessia, que enguany arriba ja a la 31a edició.

La travessia és més antiga que el club, la primera travessia que es va celebrar l’estiu del 1987, diríem que va ser la llavor que va provocar que es constituís el club al cap de pocs mesos. Eren un grup de nadadors d’aquella època, amants de la natació que van decidir muntar una travessia en l’àmbit local, en aquell se’n feien molt poques i mira fins al dia d’avui”.

Ha augmentat la participació respecte de l’any passat.

Aquest any estem molt contents perquè hem pogut pràcticament doblar la participació en relació a l’any passat, tenint en compte que avui en dia de travessies de natació se’n fan moltíssimes, cada cap de setmana n’hi ha una o dues, i clar, llavors costa feina tenir participació. També pensem que el model que tenim aquí Calella és força atractiu perquè la gent vingui, i ja et dic, aquest any ens han acompanyat 300 persones”

242CD837-5037-42DA-BB38-9C82A658417CEls nedadors de la travessia de 1000 metres s’han llençat a l’aigua a les 9.30 h. La segona prova s’ha iniciat mitja hora més tard, a les 10 h. Les dues sortides han sigut des dela platja de Garbí, davant de la Piscina Municipal seu del Club Natació Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.