L’oposició demana explicacions al Govern sobre la recollida dels nous contenidors

Els nous contenidors semisoterrats de gran capacitat que l’Ajuntament ha començat a instal·lar, amb una inversió inicial de 300.000 mil euros i que s’anirà complementant en els pròxims mesos, estan al centre del debat polític. Tot plegat, a partir d’una informació publicada a CalellaCOM en què s’apunta que cap dels vehicles de la flota d’Urbaser s’adapta a les característiques de les noves caixes d’aportació de les fraccions d’orgànica i de rebuig, que s’utilitzen camions que no estan degudament preparats ni condicionats i que això està dificultant el servei. A més, es deixa en l’aire la possibilitat que aquest desajust mecànic pugui suposar un sobrecost que hauria d’assumir l’Ajuntament de Calella. L’alcalde va respondre a l’impacte de la notícia amb un vídeo que presentava amb l’afirmació que “a Calella no hi ha cap problema amb les escombraries”. El fet és que hores després, la CUP publicava a xarxes les imatges del camió que s’encarrega la feina, de petites dimensions. Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, la concessionària s’havia compromès a incorporar un vehicle específic per fer aquesta recollida, que encara no ha arribat. A aquesta hora, cap responsable del Govern Municipal ha volgut fer més declaracions al respecte.

La polèmica ha suscitat la reacció de diversos partits de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, la majoria demanant informació al Govern Municipal.

Esquerra ha registrat formalment un escrit adreçat a l’executiu perquè doni resposta a qüestions sobre els nous contenidors, tant pel que fa al conctracte de subministrament com de compatibilitat amb la flota de vehicles que Urbaser té a Calella per fer la recollida selectiva de la brossa. També sobre el cost total que tindrà el procés de substitució que ha començat amb les bateries de les places de l’Ajuntament, l’Estació i Vicenç Ferrer, per exemple.

Calella en Comú Podem ha fet públic un comunicat que dirigeix a la ciutadania en què expressa la seva preocupació per la possibilitat que els nous contenidors no s’adaptin als vehicles de recollida i que això pugui generar un increment de costos que s’hagin d’assumir amb diner públic. “Davant d’aquesta situació, que podem qualificar d’alarmant, Calella en Comú Podem demana a l’equip de Govern que doni les explicacions oportunides sobre la situació creada i les correccions que pensa implementar per solucionar-la”. Avança que ho traslladarà en el Ple Municipal que està previst pel pròxim dijous 30 de març.

COMUNICAT CALELLA EN COMÚ 20230316

 

La CUP va llançar ahir per xarxes socials un vídeo del moment en què un camió, de petites dimensions, feia la recollida dels nous contenidors semisoterrats de la Riera Capaspre. “Sisplau, no ens feu passar més vergonya; i sí, a Calella hi ha molts problemes amb la neteja i greus”, és la frase que acompanya la publicació dels cupaires, que en els pròxims dies faran pública més informació sobre la flota de vehicles que la concessionària Urbaser posa a la ciutat per prestar el servei.

Al fil de la notícia publicada al digital CalellaCOM i el ressò que se’n va fer el programa Està Passant de TV3, l’alcalde va publicar un vídeo aquella mateixa nit negant que els nous contenidors suposessin cap tipus de problema en el sistema de recollida de la brossa a Calella.

Hores d’ara, cap responsable del Govern Municipal ha volgut fer declaracions públiques al respecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *