90 curtmetratges opten al 30è Trofeu Torretes

El Trofeu Torretes de Curtmetratges es va instaurar l’any 1994 per reconèixer produccions de cinema amateur de la mà de Foto-Film Calella i Calella Televisió, amb la col·laboració del grup juvenil La Màscara. Aquest any el certamen compleixi 30 anys i l’entitat fotogràfica – que ara l’organitza en solitari – no vol que l’efemèride passi per alt. Ja han començat amb la selecció dels curts que han entrat a concurs. De més de 600 propostes rebudes, s’han quedat amb 90 que ara un jurat compost per persones vinculades al món audiovisual haurà de triar quines són les guanyadores.

El certamen calellenc arriba enguany a la 30a edició amb un reconegut prestigi internacional. Prova d’això són els 671 curtmetratges presentats per amants del cinema d’arreu del món. La majoria d’aspirants són procedents d’Espanya, França i altres països europeus. L’anècdota: la repercussió que té el certamen a Taiwan, en la categoria d’animació.

Del total de treballs rebuts, Foto-Film n’ha fet una primera selecció de 90 entre totes les categories (ficció, documental, animació i amateur). Ara, un jurat amb persones vinculades al món audiovisual, decidirà la setmana vinent quins són els guardonats de cadascuna de les 6 categories que entren a concurs. Pere Mas és el responsable de la secció de cinema de Foto-Film Calella.

El trofeu Torretes és guardó que es va instaurar per l’amor de l’entitat a l’activitat cinematogràfica però també per donar un espai de visibilitat i reconeixement a les produccions amateurs. Hi han passat autors que ara omplen sales de cinema i reben premis internacionals, com l’Oscar de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfiques nordamericana. I alguns autòctons, com Juan Antonio Bayona, que l’any 1996 va recollir el “Torretes” pel film Crédula o el calellenc Marc Martínez Jordán.

Ara, els films que han entrat a concurs podran optar a un total de 10 premis, entre els quals destaquen els de la secció oficial amb el Trofeu Torretes d’Honor, el millor curt de la categoria ficció, documental o animació. També hi ha un total de 6 premis especials.

Els autors dels films premiats seran convidats a assistir a la Gala Matinal de lliurament de Premis del 19è Festival de la Imatge de Calella FESTIMATGE que tindrà lloc a la Sala Mozart de Calella
el dia 12 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *