El personal de neteja de l’Hospital reclama ser dins del grup prioritari per a la vacunació contra la Covid

Una cinquantena de persones treballen en tasques de neteja a l’Hospital i al CAP de Calella. A diferència dels professionals de medicina i d’infermeria, no han entrat dins del grup a qui s’ha començat a vacunar contra la Covid. Però asseguren que tenen el mateix risc de contagi perquè accedeixen a tots els espais dels centres i tenen contacte amb els pacients. Reclamen que se’ls reconegui i passar a ser grup prioritari en la immunització.

El representant d’UGT del personal de neteja dels centres calellencs de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Fernando Serrano, ha explicat que la feina els obliga a accedir a espais amb presència del virus, com ho fan els professionals sanitaris, a qui sí s’ha començat a administrar la vacuna.

Entrem a totes les habitacions amb els pacients dins, netegem urgències, passem per tot arreu. La veritat és que no tot el personal està igual d’exposat, però com a mínim els que treballen a urgències i a les plantes Covid haurien d’estar vacunats. També qui treu els residus contaminats. És el que pensem.

Volen que se’ls reconegui com un grup professional de primera línia contra la Covid, com ho van reclamar també quan es van anunciar gratificacions extraordinàries a diferents col·lectius. Ells –explica Serrano– encara no les han cobrat.

Això sí, el representant sindical explica que ja estan treballant amb les mesures de protecció adequades.

Va costar, perquè al principi teníem només una mascareta per setmana. Va costar però ara sí que tenim els equips, i cada dia estrenem mascareta. Anem full equip, però estem exposats com qualsevol persona que entra a l’hospital.

La feina de neteja de les instal·lacions sanitàries de l’hospital i el CAP de Calella la realitzen una cinquantena de persones, totes de la mateixa empresa de serveis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *