Candini plega

Candini en la seva última visita als estudis de Ràdio Calella TV, l’octubre del 2021

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, deixa la política municipal. Ho ha comunicat aquest migdia després d’haver signat el document en què notifica la seva decisió de renunciar a l’alcaldia i a lacta de regidora, tancant així una etapa d’11 anys al capdavant de l’Ajuntament de Calella.

Montserrat Candini deixa l’alcaldia de Calella després d’11 anys en el càrrec. Ho ha comunicat en un vídeo que ha publicat minuts després de les onze del matí i en el qual ha explicat els motius de la seva decisió.

El passat mes de novembre vaig ser diagnosticada de càncer, una malaltia greu que et fa replantejar la vida, veure-la des d’una altra perspectiva. M’han operat i m’han fet quimioteràpia, i les coses van bé. Però aquesta és una malaltia que, per superar-la, requereix de temps i tranquil·litat. En les actuals condicions, no seria bo ni per mi ni per la ciutat que continués al capdavant de l’Ajuntament perquè cal tota la força i energia que sempre he esmerçat en les meves responsabilitats. I creieu-me si us dic que m’hi he deixat la pell. Però ara no puc. Per aquest motiu, us comunico que he presentat la meva renúncia a l’alcaldia.

El passat mes de novembre, Candini va anunciar que se li havia diagnosticat un càncer i que el tractament al qual s’havia de sotmetre li requeria prendre’s “un temps de descans” i que els metges també li havien recomanat evitar les situacions d’estrès. Avui ha explicat que la malaltia evoluciona “molt favorablement” però que necessita més temps per al seu control definitiu.

En la seva intervenció, ha agraït el treball i dedicació dels membres del seu Govern i també ha parlat de la contribució dels grups de l’oposició; de la feina dels funcionaris i professionals que ho han fet fàcil; i de les persones i entitats que hi han sumat fent aportacions i donant idees.

Deixo l’alcaldia satisfeta per tot allò que hem fet. I utilitzo el plural expressament perquè és una tasca d’equip. Les grans transformacions no són mai obra d’una persona, ho són de tot un equip. Els que estem al davant ens correspon liderar i assumir responsabilitats, però els projectes són dels grups i dels equips, dels Governs que ho fan possible i dels grups de l’oposició que els matisen o complementen.

Montserrat Candini va accedir a l’alcaldia de Calella el 2011 convertint-se en la primera dona que ha ostentat el càrrec en la història de la ciutat. Aquest ha estat el seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Calella, que deixa un any abans del que preveia perquè, en el moment de prendre la vara d’alcaldessa, el juny del 2019, ja va anunciar que seria l’últim cop que es presentava a les eleccions municipals.

En la compareixença d’aquest matí des del despatx d’alcaldia, s’ha mostrat satisfeta del llegat polític que deixa a Calella. “Crec, humilment, que deixo una Calella millor que la que em vaig trobar”, ha dit. I ha parlat en termes d’honor i privilegi el fet d’haver ocupat el càrrec durant 11 anys. A més, ha desitjat sort i encerts “al proper alcalde de Calella”.

Deixo l’alcaldia tranquil·la, convençuda que l’equip de Govern continuarà desplegant el programa previst i que es mantindrà la bona feina. Són un gran equip amb un projecte molt sòlid. Li desitjo al proper alcalde molta sort. Per mi ha estat un honor i un privilegi haver estat alcaldessa de Calella, la primera dona, durant 11 anys.

Candini ha tancat la seva intervenció amb un “ens veiem pels carrers de la nostra estimada ciutat”.

Trajectòria professional i política

Més enllà del seu pas per la política municipal, com a regidora a l’oposició de l’Ajuntament de Calella i després, durant 11 anys, com a alcaldessa; Montserrat Candini ha ocupat diversos càrrecs orgànics dins del partit en el qual ha militat sempre, primer sota les sigles de CiU i després PDeCAT. Ara mateix és la responsable de Relacions Institucionals i amb la Societat Civil.

Entre els anys 2015 i 2017, va ser diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya, coincidint amb els mesos claus del procés d’independència.

A més, ha estat portaveu adjunta del Grup Parlamentari Català de CiU al Senat en dues legislatures (2008-2011 i 2011-2015), on també ha estat portaveu de la Comissió de Foment i de les Comunitats Autònomes.

Montserrat Candini, nascuda a Barcelona el setembre del 1957, casada i amb una filla, és funcionària de carrera de la Generalitat de Catalunya. Va ser cap del gabinet del Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (1996-2000), directora general de Política Territorial (2002-2004), directora del Pla de Dinamització Turística de Santa Susanna (2004-2007) i consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme (2007-2008).

A continuació podeu veure la compareixença en vídeo de Montserrat Candini, anunciant que deixa la política municipal.


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *