La Policia Local busca identificar als joves que durant la nit de Reis van enfrontar-se a dos agents

La Policia Local de Calella està treballant per identificar a tot un grup de joves que durant la nit de Reis va incomplir les mesures de prevenció de la Covid i va enfrontar-se físicament contra dos agents del cos quan van demanar que s’identifiquessin. Els fets van passar cap als volts de les 9 de la nit del 5 de gener quan un grup d’entre 15 i 20 joves va reunir-se a la via pública incomplint amb la restricció que no permet les trobades socials de més de sis persones. Els incidents s’han donat a conèixer després que en les darreres hores s’hagi viralitzat un vídeo a través de les xarxes socials que qüestiona l’actuació policial. En la intervenció també van haver de participar fins a quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra. L’actuació policial va finalitzar amb la detenció d’un dels joves per agressió a l’autoritat.

Els fets van passar el dia 5 al vespre quan una parella d’agents de la Policia Local, que feia patrullatge, va notificar a un grup d’entre 15 i 20 joves que les reunions de més de 6 estaven prohibides. Segons fonts policials, en rebre l’advertiment un dels joves hauria pres una actitud burlesca davant els agents i s’hauria negat a identificar-se. Moment en el qual el jove va empènyer a l’agent i va començar una petita baralla entre els agents i els joves. En produir-se aquests incidents el binomi de la policial local va demanar més reforços que van arribar i van apartar al jove per la força. L’inspector en cap David Otal ha explicat que, tal com es veu en les imatges, un dels agents va utilitzar la seva defensa reglamentària per poder immobilitzar al jove.

Arran d’una intervenció, per un grup de persones que incomplien amb les mesures de prevenció per la covid -19, un dels joves es va negar a ser identificat per la policia. Va intentar agredir a un dels agents i en aquell moment es va generar una situació de tensió amb un agent a terra, amb l’individu al damunt d’ell, moment en què altres joves van anar a agredir als agents. Finalment van arribar reforços i després d’advertir al noi que s’apartés de l’agent finalment el va retirar. Sí que és cert que l’agent va utilitzar la defensa reglamentària perquè s’apartés de l’agent i finalment va ser detingut.

L’inspector Otal ha remarcat que l’actuació policial estava emmarcada dins les tasques de prevenció i control que està fent aquests dies  des de la policial local per aturar l’expansió de la covid.  

Es tractava d’un grup nombrós que estava a la via pública superant el màxim de 6 persones. El servei inicial era advertir, dir-los que es dissolguessin perquè no estava permès. No anaves més enllà d’aquest advertiment. Però això va derivar en insults cap a la patrulla i en una situació de crispació. La policia només estava fent tasques de prevenció.

En l’actuació policial també van intervenir 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra. La Policia Local va detenir al jove i posteriorment va ser traslladat a la comissaria dels Mossos a Pineda, on després de fer nit va passar a disposició judicial.

Per la seva part, el responsable de l’àrea de seguretat de l’Ajuntament de Calella, el tinent d’alcaldia Josep Torres,  ha remarcat que l’actuació policial va ser acurada i ha avisat que no toleraran cap mena de situació on no s’estiguin respectant les mesures de prevenció contra la covid.

Davant d’accions com aquesta, de gent que no porti la mascareta o davant d’insubordinacions la policial seguirà fent la seva feien perquè es respectin les normes contra la covid-19. Serem intolerants amb aquells que són intolerants. En l’actuació policial no hauria d’haver-hi cap problema perquè només es va avisar i la cosa hauria acabat aquí. Però la reacció d’un jove va provocar tot el problema.

Ara la Policia Local està treballant per acabar d’identificar a tots els joves que van participar en els incidents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *