La Companyia de Maria celebrarà diumenge la festivitat de Santa Joana de Lestonnac

Imatge de la religiosa francesa a la façana del Naixement de la Sagrada Família

Aquest diumenge se celebrarà la festivitat de Santa Joana de Lestonnac a la Parròquia de Calella. Serà a missa de dotze, oficiada per mossèn Cinto Busquet, i amb la presència de les germanes de la Companyia de Maria, la congregació que va fundar la religiosa francesa i que està present a Calella des del 1862.

La germana Pilar Vivas, de la Companyia de Maria de Calella, ha convidat públicament a tothom a sumar-se a la celebració, especialment totes aquelles persones que han passat per les aules de l’antic col·legi Lestonnac.

Celebrem la festa de Santa Joana de Lestonnac, una dona religiosa que fa més de quatre segles va fundar la congregació dedicada a l’educació i formació de les nenes, com a motor de la societat. Cada 15 de maig celebrem el seu sant i convidem a tots els antics alumnes i a tothom que vulgui participar a la festa.

La Companyia de Maria va arribar a Calella l’any 1862 per desenvolupar la tasca educadora que va iniciar Santa Joana de Lestonnac des del centre del carrer Sant Pere i per a moltes generacions de calellencs i calellenques.

Ara, les germanes continuen amb la seva acció en favor de les dones i de la societat en general des de la seva casa del carrer Església. Entre d’altres, col·laboren amb el club social l’Encenall de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i donen suport al menjador social de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *