Preservem el Maresme inicia el compte enrere per a la finalització dels peatges

La Coordinadora Preservem el Maresme celebra amb prudència i escepticisme la finalització de la concessió de la C-32. D’aquí a un any exactament es farà l’alliberament dels peatges a aquesta carretera. És per això que ara inicien un compte enrere a través de les xarxes socials i anuncien que enceten un període de vigilància estricte amb la vista posada en el 31 d’agost de l’any de 2021. Creuen, sospiten, que l’alliberament del peatge es pot traduir en impostos més o menys amagats que poden repercutir en la butxaca de tothom.

Tant la plataforma maresmenca com altres moviments veïnals, recelen de propostes com ara la vinyeta per finançar el manteniment de les vies d’altes prestacions. 

Comencem el compte enrere de 365 dies. L’únic que demanem i farem és que la gent se sensibilitzi per seguir treballant fins que el 31 d’agost ja no hàgim d’estar pagant un peatge, que està més que pagat. Malgrat l’anunci oficial de la Generalitat, de què ho faran, nosaltres tenim el neguit de què, a canvi de què ens l’alliberaran? Tenim el neguit, que sempre hem tingut, que ens ho puguin canviar per un sistema de vinyeta o algun altre impost.

Un peatge que Esteban assegura que durant 51 anys ha castigat el Maresme. Malgrat l’anunci oficial de l’alliberament, tenen neguits que puguin ocórrer problemes. En aquest sentit recorden el text públic al DOGC l’any 2015 i signat pel llavors conseller Santi Vila, on deia que el peatge de la C-32 es prolongaria el temps necessari per pagar les obres de l’ampliació de l’autopista.

Recordem que el butlletí oficial de la Generalitat del 19 de març del 2015 deia que l’autopista C-32 allargarà el peatge tot el temps que sigui necessari per pagar les obres de l’ampliació de Blanes-Lloret i això està signat. Diuen que ho deixem córrer, però està signat i surt al butlletí.

Per celebrar la fita, la coordinadora tenia previst celebrar un acte al Casal Atzari , però s’ha hagut de suspendre per l’Ordre del Govern de la Generalitat de Catalunya de restringir les reunions a un màxim de 10 persones. És per això que ara es trasllada dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat a Mataró.

En principi el traslladem a la setmana de la mobilitat on tenim preparat un acte a Mataró. El 20 de setembre farem una bicicletada, un vermut i una xerrada per donar a conèixer qui som i parlar de la finalització dels peatges.

Amb tot, Esteban espera que la finalització dels peatges serveixi també per millorar la mobilitat al territori i pacificar l’N-II.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *