A quines farmàcies de Calella puc comunicar que soc positiu per Covid?

Davant la tensió que estan patint molts Centres d’Atenció Primària per l’allau de contagis de la variant Òmicron, el departament de Salut ha tornat a actualitzar el protocol i a partir d’aquesta setmana els positius detectats amb un test d’antígens fet a casa, es podran comunicar a la farmàcia. Això és possible a l’acord que ha arribat Salut amb el Col·legi de Farmacèutics per dessaturar la primària. Aquest nou protocol comportarà que el centre sanitari no reconfirmarà el resultat amb una altra prova. Des de la Generalitat ja han confirmat que la mesura només serà temporal.

A partir d’avui si donem positiu en un test d’antígens ja no haurem de trucar al 061 o al CAP per notificar al positiu. Podrem fer-ho en una de les farmàcies adherides al programa TAR, les que des de l’estiu fan tests d’antígens als clients que ho demanen, els supervisen i comuniquen els positius a Salut. A Calella podrem trucar a les farmàcies del carrer Bruguera, Colom i Balmes. Són les que formen part d’aquesta xarxa TAR i que, per tant, tenen accés al sistema de Salut. La comunicació es recomana que es faci telemàticament, per telèfon o per correu electrònic. També es pot comunicar a qualsevol de les farmàcies que formen part del sistema TAR, sigui on sigui. A tot Catalunya són unes 1.300. Avançava la mesura ahir la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel.

Les persones que donen positiu a un test d’automostra el podran notificar aquelles farmàcies de Catalunya on s’estan fent test supervisat i que, per tant, tenen accés al sistema informàtic de Salut per bolcar les dades i activar tot el procés que segueix la comunicació d’un positiu.


El president del Consell de Col·legis Farmacèutics, Jordi Casas, explicava també ahir, que en el moment d’adquirir un test, el mateix farmacèutic explicarà els passos a seguir en cas de donar positiu.

Aprofitant que hi ha més de 1.300 farmàcies que tenen el programa TAR, en el moment que algú adquireixi el test, se li explicarà que és el que ha de fer en cas de donar positiu.

Segons Casas esperen que els pròxims dies s’hi afegeixin més farmàcies a la xarxa TAR.

També per frenar l’expansió del virus, es recomana que el positiu per Covid comuniqui els resultats als seus contactes estrets. Aquests, si estan vacunats no cal que facin quarantena, si bé Salut recomana fer aïllament per evitar la transmissió.

Després de comunicar el positiu, la persona rebrà un missatge SMS amb un enllaç on registrar els contactes estrets. En aquest mateix SMS la persona contagiada també podrà tramitar telemàticament la baixa laboral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *