Activat en fase de prealerta el Pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal

Font: Agents Rurals
Font: Agents Rurals

Aquest dijous Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase de prealerta el Pla INFOCAT, el Pla Especial d’Emergència per a incendis forestals a Catalunya, per l’elevat risc d’incendi forestal a gran part de Catalunya.

Les altes temperatures i la sequera extrema que estem patint, fa que el risc d’incendi forestal sigui important. És per això, que Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de prealerta el Pla INFOCAT, el Pla Especial d’Emergència per a incendis forestals a Catalunya. Concretament estan en alerta 2 sobre 3, 24 comarques catalanes, entre les quals es troba el Maresme.

Des de la Direcció General de Protecció Civil demana a la ciutadania molta precaució, evitar situacions de risc i avisar ràpidament al 112 si es veu una columna de fum. També es demana extremar les precaucions i evitar llençar burilles des del cotxe, malgrat semblin apagades, ja que és molt fàcil provocar un incendi a més de que està totalment prohibit i és motiu de sanció.

La previsió per als propers dies és que les temperatures s’enfilin encara més, fet que pot complicar les coses de cara al cap de setmana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat