Activitats divulgatives i de sensibilització pel Dia Mundial de l’Alzheimer

La conferència amb el títol “Transformem la manera com donem resposta als pacients amb demència” tindrà lloc el dijous 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. Hi...

La conferència amb el títol “Transformem la manera com donem resposta als pacients amb demència” tindrà lloc el dijous 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. Hi intervindrà la directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut de la Generalitat de CAtalunya, Eva Melendo, qui parlarà del PLADEMCAT, un pla que marca la planificació estratègica de l’atenció sanitària a les persones amb deteriorament cognitiu lleu i demència de Catalunya i al seu entorn cuidador al llarg de tota l’evolució de la malaltia des del diagnòstic precoç al final de vida.

També hi participarà el director d’Atenció Intermèdia (sociosanitària) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Jordi Valls, que parlarà del projecte que s’ha començat a treballar des de l’organització per garantir una millor gestió i maneig del deteriorament cognitiu tant en els diferents dispositius de la institució, com en general a tota la població afectada per aquesta malaltia.

L’ens sanitari compta amb recursos d’hospitalització (Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, Hospital Asil Sant Jaume de Blanes i dos sociosanitaris integrats als hospitals d’aguts de Calella i Blanes) i d’altres alternatius a l’internament, com l’hospital de dia psicogeriàtric a Calella i un altre a Lloret, on els pacients hi acudeixen en horari diürn per rebre tractament i tornar al seu domicili.

Coincidint amb la commemoració, s’ha fet difusió d’un vídeo sobre el paper de la persona cuidadora en l’atenció i cura dels malalts amb demència. El protagonitza el calellenc Valentí Camps i hi comparteix la seva experiència personal.

També en el marc del dia mundial, des de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) organitza la caminada solidària per l’Alzheimer i altres demències pel pròxim 8 d’octubre a Calella. Tots els diners recollits es destinaran a projectes en favor d’aquestes malalties. El pròxim 21 de setembre hi haurà una taula d’inscripcions davant la sala d’actes de l’Hospital de Calella, i del 2 al 6 d’octubre, una taula al vestíbul per a les persones que encara hi vulguin participar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *