Actuació del duo pianístic Sánchez & Fortuny

El duo pianístic Sánchez & Fortuny actuarà aquest dissabte al Far en el marc del NEC i la 10na Temporada Lírica Ciutat de Calella. Són la Júlia Fortuny i en Bernat Sánchez, una parella de clàssic que toca a quatre mans en un o en dos pianos, i que des de fa un parell d’anys viuen a Salzburg on estudien un màster. Formats al Conservatori del Liceu de Barcelona, sota el mestratge d’Emili Brugalla, han estat mereixedors de diversos premis entre els que destaca el Premi Extraordinari de Música de Cambra que atorga el mateix conservatori.

Bernat Sánchez ha parlat de la dificultat de tocar a quatre mans i del poc habitual que és veure-ho programat.

En general la formació de duet de piano no és una formació que sigui massa habitual perquè és complicada. El fet de compartir un instrument dificulta molt el que seria l’assemblatge de dues persones. Tot és a base de coneixe’s, de respirar junts, de frasejar amb la mateixa intenció. Per això és complicat veure-ho. És una formació que s’apropa bastant al que serien les complicacions dels quartets de corda, que també són molt absorbents.

Han hagut de fer uns canvis en el programa previst que han dividit en dos blocs. El primer estarà basat en peces dels compositors més emblemàtics de la Primera Escola Vienesa. Tocaran una Sonata en Sol Major de Mozart, unes variacions que va escriure Beethoven pel compte de Waldstein, i unes variacions sobre un tema original de Franz Schubert.

Sánchez ha explicat que aquestes són unes obres que, malgrat ser molt interessants, s’han programat poc.

Les hem ajuntat perquè creiem que conjunten molt bé i fan un tasc de l’essència de cada compositor. La Sonata de Mozart és molt operística, les variacions de Beethoven són molt d’escriptura de quartet de corda passades pel filtre del piano, i les variacions de Schubert que són clarament una evolució de les de Beethoven.

El segon bloc estarà clarament dedicat a la figura de Max Reger, un compositor de finals del segle XIX i entrat al XX, que pràcticament no es programa a les sales de Catalunya. Reger té una clara influència de Brahms.

L’actuació del duo Sánchez & Fortuny serà aquest dissabte a les 21:30h al Far. Les entrades, al preu de 10€, es poden comprar al portal www.entrapolis.com

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *