Actualització casos Covid al Sant Jaume de Calella

La pressió hospitalària per Covid a l’hospital de Calella continua amb registres mínims, una setmana més. Segons les últimes dades facilitades per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en el període comprès entre el 15 i el 22 de setembre s’han comptabilitzat 5 ingressos i 6 altes, dues de les quals de pacients que han negativitzat a les proves de detecció del virus però continuen ingressats al centre. A tot això, s’ha de lamentar una nova defunció per la malaltia.

El nombre total de pacients Covid ingressats als centres de la Corporació és de 6 persones. Hi ha 2 pacients ingressats a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, els altres 4 estan sent atesos a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, a hores d’ara hi ha 3 professionals positius i en aïllament per la Covid.

Els residents de geriàtrics, primer col·lectiu a rebre la quarta dosi de la vacuna contra la Covid

Salut comença aquest dilluns 26 de setembre la campanya de vacunació amb l’administració de la quarta dosi a les persones que viuen en residències. Els més grans de 80 anys, que es vacunaran a través dels CAPs, també tindran ara prioritat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimón, apuntava fa uns dies que les previsions actuals és que d’aquí a finals d’any es pugui cobrir la població de 60 anys en amunt i que s’oferirà també rebre la vacuna de la grip normal.

Vacunarem les persones de risc, que entenem són les persones que resideixen en geriàtrics, de 80 o més anys, i després farem 60 anys en amunt. Aquests són els grups que pensem que acabaran rebent la vacuna (…) Aquesta cobrirà contra la variant original de Wuhan però també la BA4 i BA5, les dues últimes d’òmicron (…) Posarem la vacuna de la grip i la de Covid, les que ho vulguin. Se’ls posarà una a cada braç.

El Ministeri de Sanitat va anunciar que distribuirà entre les comunitats els primers 16 milions de vacunes adaptades a la variant òmicron dels fabricants Pfizer i Moderna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *