El consell dels Mossos: que no es noti que heu marxat de vacances

L’estiu és l’època reina de les vacances, i també la que aprofiten els lladres per entrar a les cases aprofitant que estan buides. Per això, els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una campanya que recorda alguns consells d’autoprotecció i informa sobre els mecanismes per augmentar la seguretat als domicilis. A banda de qüestions més o menys conegudes com ara blindar portes, tancar tots els accessos i desconfiar dels desconeguts que truquen al timbre; el cos policial adverteix dels perills d’explicar a través de plataformes com Facebook o Instagram que hem marxat de viatge. No sabem on pot arribar aquesta informació, que sense dubte pot ser un reclam per als lladres.

Els Mossos d’Esquadra recomanen discreció a l’hora de comentar i donar detalls dels viatges que farem aquest estiu tant a les xarxes com a persones desconegudes. És una de les mesures que s’inclouen en la campanya de seguretat que es vol fer arribar a tothom i, per això, demanen la col·laboració de les comunitats de propietaris perquè ho pengin als espais comuns.

El fulletó recorda que cal demanar la identificació del personal d’empreses de serveis d’aigua, gas o telèfon; i no obrir si es neguen a donar-nos la informació. Tancar bé la porta, ens quedem a casa o en sortim, recollir la correspondència a diari, i canviar tots els panys en cas de perdre les claus. En cases aïllades, es poden instal·lar temporitzadors automàtics d’encesa de llums. I en cas de tenir objectes de valor, inventariar-los amb el número de sèrie, marca i model; és una informació que pot permetre la identificació de les pertinences en cas de robatori.

I si es marxa de viatge i la casa queda buida, per tenir un domicili segur i a prova de lladres, s’aconsella instal·lar tancaments a tots els accessos, i si pot ser amb més d’un punt d’ancoratge a les portes. Atenció si a prop vostre s’estan fent obres i hi ha bastides que facilitarien l’entrada al pis.

Una de les mesures recomanades és equipar-se amb una alarma connectada amb una central que verifica les senyals i truca a la policia, en cas que sigui necessari. No deixar a la vista objectes de valor, guardar-los en llocs segurs; i demanar a algú de màxima confiança que reculli la correspondència i faci un cop d’ull a la casa de tant en tant.

Clicant sobre la imatge podreu descarregar-vos el fulletó de consells de seguretat.

consells mossos domicili 2019

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *