El Govern vol demanar un crèdit per construir l’aparcament de Can Saleta

Imatge: Ajuntament de Calella

L’Ajuntament de Calella haurà de mobilitzar 4 milions d’euros per afrontar la construcció de l’aparcament de Can Saleta, que donarà servei al nou Hospital Sant Jaume. La xifra és important si es té en compte que el consistori disposa d’uns 1,8 milions d’euros anuals per a inversió. És per això que l’executiu local treballa amb la idea que s’hagi de demanar un crèdit bancari i presentar com a garantia el rendiment que es traurà d’aquesta nova bossa d’aparcament regulat per zona blava i la de la resta de la ciutat. Així ho ha confirmat el portaveu del Govern, Josep Torres, dies després d’haver presentat una primera maqueta de l’edificació, on hi cabran 400 vehicles.

L’Ajuntament de Calella assumirà directament, o de forma delegada a Gestvia, el cost de la construcció del nou aparcament de Can Saleta, amb una inversió que voltejarà els 4 milions d’euros. El portaveu Josep Torres confia que el rendiment que trauran de la zona blava els donarà força financera per obtenir el crèdit.

Segurament haurem d’anar als bancs a buscar els 4ME i segurament, encara no està decidit, tenim un instrument com Gestvia a qui es podria delegar aquesta feina (…) Esgotarem totes les possibilitats de tirar-ho endavant nosaltres. Normalment la zona blava dona guanys, pensem que també en podrà donar l’aparcament, i amb això anar-lo pagant.

El consistori té previst encarregar un estudi de viabilitat econòmica que confirmi aquestes intencions i que puguin presentar davant les entitats financeres a qui demanaran els diners de la inversió.

Josep Torres s’ha mostrat satisfet pel ritme en què estan avançant els treballs que lidera l’Ajuntament de Calella i que ja s’han pogut plasmar en un avantprojecte i maqueta que es va presentar davant els responsables de Salut que formen part del grup de coordinació. Es calcula que en resultaran unes 400 places d’aparcament. Hi ha altres aspectes que no estan concretats.

En aquest moment haurem de veure com fem l’entrada a l’hospital. Si es fa pel lateral, si serà pel CAP o ens hem d’allunyar més o menys del centre, si a la zona de l’escola La Minerva hem de deixar més espai. Hi haurà ajustaments que podrien encarir el projecte, o reduir les places. Ara en surten unes 400.

Pel que fa al calendari, es manté l’horitzó dels 5 anys per tenir el nou Sant Jaume. Tindrà més llits d’hospital i una nova unitat de semicrítics, més quiròfans, i una ampliació del servei d’Urgències i de l’Hospital de Dia; a més d’una actualització general de l’equipament tècnic. El centre actual s’ampliarà ocupant la part frontal, en terrenys municipals, que es permutaran amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. De la seva banda, l’organisme cedirà a l’Ajuntament de Calella el solar de darrera Can Saleta. És una peça urbanística de 5.200 metres quadrats.

Ens cediran uns 5.200 metres quadrats, dels quals edificarem la meitat perquè s’hi hauran de fer accessos bons i hi haurà una part enjardinada. Pensem que seria un global de 10.000 metres quadrats, per això ens caben els 400 cotxes, aproximadament.

A més, l’Ajuntament de Calella expropiarà les finques on ara hi ha l’Hostal Univers, que és on es projecta l’accés al nou aparcament. En el pressupost municipal del 2021 es va fer una reserva de mig milió d’euros per cobrir-ho.

Hem parlat amb la propietat i tenim el projecte perquè es faci la taxació de els dues propietats. Ens hem de posar d’acord amb el preu o, sinó, el determinarà la taxació oficial. No és un procediment complicat però requereix el seu temps.

Un cop s’enllesteixin tots aquests tràmits previs es podrà començar a desenvolupar el projecte de construcció de l’aparcament. Torres ho situa a principis del 2022.

El portaveu del Govern ha recalcat que les reunions del grup de coordinació són ara eminentment tècniques, dirigides pels experts de les dues administracions. Amb això ha volgut respondre a la petició d’Esquerra, que en l’últim ple va demanar poder assistir. Torres no hi ha donat ni un sí ni un no definitiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *