Agricultura dobla els ajuts per combatre el Tomicus als boscos del Maresme

Exemplars de pi pinyer afectats per la plaga del tomicus
Exemplars de pi pinyer afectats per la plaga del tomicus

Destinarà 200.000 euros a disminuir els efectes de la plaga, també a una petita part del Vallès Oriental, on s’ha constatat un decaïment de la densitat arbòria. Aquesta nova línia d’ajuts permetrà actuar sobre una superfície de 160 hectàrees de massa forestal de pi pinyer, que és l’espècia que més està patint l’expansió de l’escarabat que mata els arbres.

La tala i triturat de la fusta és l’única fórmula amb la que es pot mitigar, pel moment, l’expansió d’aquesta plaga que ha propiciat la creació d’una Agència de Boscos del Maresme per avaluar-ne l’afectació i establir les línies d’atuació de forma coordinada entre tots els municipis de la comarca.

Es calcula que actualment hi ha unes 800 hectàrees de pi pinyer del Maresme afectades, havent actuat ja sobre un 10%. Els treballs s’han realitzat en 11 municipis de la comarca. La tala dels arbres impedeix que les larves del Tomicus es facin adultes i es dispersin en zones properes. El procediment s’ha de realitzar entre els mesos de setembre i abril.

Taula de seguiment del Tomicus al Maresme

El Departament d’Agricultura ha anunciat la creació immediata de la taula de seguiment, que treballarà de la mà i en coordinació amb la nova Agència de Boscos del Maresme.

La taula tindrà dos nivells, un de caire tècnic i l’altre institucional, i permetrà vehicular de forma eficient els recursos públics destinats a combatre la plaga.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat