Primer dia d’escola a distància

tercer trimestre

Avui ha començat el tercer trimestre a tots els centres educatius del país, que continuen tancats físicament per evitar la propagació del Covid-19. El Departament d’Educació ha donat instruccions a totes les escoles, instituts, universitats i centres de formació perquè es reprengui l’activitat lectiva de forma telemàtica i que sigui avaluada de manera individual. La incògnita és si es podrà acabar amb la bretxa digital a totes i cadascuna de les poblacions catalanes.

El Departament d’Educació ha anunciat una primera onada d’enviaments de dispositius amb connectivitat per als alumnes que no en disposen. La partida consta de 22.000 aparells, que es repartiran als centres del país que han demanat suport electrònic. La xifra s’ampliarà amb les aportacions d’ajuntaments, consells comarcals i altres entitats, segons informa la conselleria. Es prioritzarà la connectivitat de l’alumnat que cursa estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Per tant, els que canvien d’etapa o obtenen titulació pels estudis realitzats.

Des de l’Escola el Far de Calella, la seva directora, Anna Codina, ha dit que esperen rebre alguns d’aquests dispositius perquè així ho han sol·licitat.

El Departament d’Educació fa dies que ens va demanar el nom dels nens i nenes que necessiten suport telemàtic, i al llarg d’aquesta setmana ens arribaran.

El professorat de l’Escola el Far ha fet aquest matí la primera connexió telemàtica amb l’alumnat per reprendre l’activitat i explicar com funcionaran a partir d’ara les classes a distància. L’objectiu general és assegurar la continuïtat de l’aprenentatge d’acord amb la situació d’excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del coronavirus. Per això, hi ha una instrucció molt clara d’atendre la situació emocional de cada nen i nena i valorar en quina situació segueixen el curs i realitzen les tasques que se’ls encarrega.

Hem programat els continguts més essencials per donar-los de forma telemàtica. És una avaluació més per sumar que per restar, volem tenir molt contacte amb els nens per acompanyar-los en el procés. No serà un contingut ordinari com s’havia fet fins ara.

El pla d’acció del Departament d’Educació perquè els alumnes puguin seguir el curs a casa durant el tercer trimestre preveu que l’enviament dels dispositius es faci a domicili. Prèviament, es portaran a les escoles perquè els treballadors de Telefònica els reconfigurin i adaptin els paquets de dades. Els dispositius electrònics s’hauran de retornar al centre quan s’obrin les escoles i es pugui tornar a classe.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat