La Generalitat de Catalunya atorga la Creu de Sant Jordi a la Fundació ASPRONIS

Des del 1968, ASPRONIS ha estat treballant a les comarques del nord del Maresme i de la Selva en l’àmbit de l’atenció i la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb motiu del cinquantè aniversari, l’Ajuntament de Blanes va iniciar una campanya perquè se li fos concedida la Creu de Sant Jordi, que és el màxim reconeixement que atorga la Generalitat de Catalunya en defensa del país o en el pla cívic i cultural. Dimarts es feia públic el llistat de personalitat i entitats que es condecoraran, i la fundació és una d’elles. En la mateixa edició que el futbolista Leo Messi, l’esportista Núria Picas, tres ex presidents del Parlament (Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert), La Trinca o els lingüistes Carme Junyent, Joaquim Rafel o Gemma Rigau.

Francesc Durà, director general de la Fundació Privada ASPRONIS, ha celebrat entrar a formar part del selecte grups de persones i entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi. La llista es feia pública dimarts al migdia i la notícia els va agafar de sorpresa.

Ha estat una sorpresa molt agradable per la magnitud de la Creu de Sant Jordi, te n’adones quan veus la llista d’entitats i persones que formen part d’aquest grup tan important. Fins que no ens l’han concedit, no ho teniem del tot clar.

Durà ha reiterat el compromís de la fundació amb el territori per seguir treballant per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual, com ha vingut fent els últims 50 anys. Ara més que mai, tot i les dificultats de finançament que tenen les entitats del sector que els va portar a manifestar-se a Barcelona per exigir més suport de l’administració.

Ens queda molta feina per fer i molta voluntat de continuar. Està clar que el cinquantè aniversari també serveix perquè es reconegui la feina que s’ha fet, la gent que hi ha col·laborat -famílies, treballadors, usuaris, patons i ajuntaments- i ens dona ànims en un moment en què la situació de les entitats de la discapacitat intel·lectual passa per dificultats.

L’Ajuntament de Calella va ser un dels consistoris que es va adherir a la campanya de suports que va iniciar el de Blanes per demanar la Creu de Sant Jordi per a la fundació, que atén a persones de l’Alt Maresme i la Selva. ASPRONIS va ser una de les amfitriones dels jocs Special Olympics Calella-Barcelona del 2014, a partir de la qual es van estrényer els lligams.

Encara avui no s’ha comunicat quan es celebrarà la cerimònia d’entrega que l’any passat va acollir el Palau de la Música.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *