Albert Cortada, vicepresident FAGEM: “La digitalització de les empreses és ara una necessitat absoluta”

Albert Cortada, vicepresident de la FAGEM, ha participat aquest dilluns al programa La Ciutat

Si la digitalització donava abans un cert avantatge competitiu a les empreses, ara s’ha convertit en una necessitat absoluta per garantir la viabilitat de molts negocis. El nou context de pandèmia ho ha posat en evidència: ha provocat que el canvi d’escenari empresarial que passa per la incorporació de la nova tecnologia en la gestió diària hagi arribat molt abans del que s’esperava. En això hi insisteix la Federació d’Associacions de Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), que a principis de la primera onada ja va habilitar un espai a la seva pàgina web per acompanyar i animar als empresaris i emprenedors de la comarca a fer el primer pas cap a la digitalització.

El vicepresident de la FAGEM, Albert Cortada, ha reconegut que la digitalització dona oportunitats de futur a les petites i mitjanes empreses amb qui la crisi del coronavirus s’ha acarnissat. Recomana als empresaris i comerciants tenir una actitud proactiva en l’actual moment d’extrema dificultat.

Digitalitzar-se no vol dir tenir una pàgina web. Potser sí per alguns negocis, però en d’altres significa canviar de manual a telemàtica alguns processos o pagaments. S’ha d’estudiar cada cas en concret, cada negoci cada empresari, per determinar quina digitalització el pot ajudar.

El vicepresident de la FAGEM esperona als empresaris i emprenedors del Maresme a fer tot el que està a les seves mans per revertir la situació actual i afrontar el futur incorporant la tecnologia als seus àmbits de negoci. I s’ha referit a les possibilitats del comerç on-line i a la importància d’entrar-hi amb una bona base.

Vendre per internet significa que estem ampliant el mercat de manera exponencial. Però he de saber com utilitzar-lo, no només es tracta d’obrir una web i ja està. És com obrir un negoci físic, no funciona sol. S’ha de saber aprofitar l’oportunitat.

A través de l’apartat És digital, la FAGEM dona a la seva pàgina web informació i formació sobre transformació digital i és un espai per compartir experiències.

Aquesta és també una assignatura pendent per a l’administració, com es va posar de manifest en la tramitació d’ajuts als autònoms. Justament és una de les preocupacions que expressa l’empresariat en termes generals: els ajuts no arriben i, en tot cas, són difícils de gestionar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *