Els maresmencs The Tyets estrenen el seu primer àlbum “El Pipeig”

tyets

Els mataronins The Tyets han publicat el seu primer disc «El Pipeig» sota el segell Luup Records. Un recull de nou cançons on es mesclen estils ben variats com el trap, el reggaeton, el rap o inclús el jazz. Aquest matí els components del duet, Oriol de Ramon i Xavi Coca, han passat pel programa La Ciutat per fer un repàs a la seva breu trajectòria. Diuen que han triomfat fent trapetón, una barreja de reggeaton i trap amb cançons de «consum ràpid» que s’enganxen molt fàcilment.

El Pipeig és el primer àlbum debut de Coca i de Ramon, de fet ells mateixos l’han produït en el seu estudi, La Kate Studio. És un treball més pensat i meditat, que defuig de la quotidianitat que despertaven els seus grans temes com «Hamaking» i «Tinc una casa (RRHH)». De Ramon i Coca han explicat que després de treure tants singles tenien ganes de poder crear una cosa amb un sentit i amb una noció de conjunt i d’aquí neix el Pipeig.

Nosaltres som molt de singles i treure algun videoclip, però volíem anar més enllà i fer una coseta més evolucionada. També volíem que ens definís una mica més. Les expectatives que tenim és que arribin al màxim de públic possible. El disc està format per cançons molt diferents que acoten targets molt diferents.

De fet, segons ells mateixos diuen, és un disc que ha nascut del confinament i de les hores lliures que els va brindar per crear-lo. “El Pipeig” també compta amb col·laboracions importants amb artistes com La Fumiga o Ebonny.

El confinament ens ha anat molt bé pel tema d’inspiració, tenir moltes hores i poca pressa per crear. D’allà han sortit les bases i els fonaments del que ha estat ara el disc. Entre la quarantena i l’estiu aquest tan estrany, és d’on ha sortit el disc.

El disc s’enceta amb “Txarango al Canet Rock“, un tema que van avançar tot just fa una setmana i que ja acumula prop de 30.000 reproduccions a Spotify.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat