Aldi i Ajuntament formalitzen la cessió del jaciment del Roser a Calella

Moment de la signatura del conveni entre Aldi i l’Ajuntament de Calella

Les ruïnes romanes del Roser passaran a mans de l’Ajuntament de Calella quan acabin les obres de construcció del supermercat Aldi. Així es recull en el conveni que les dues parts van signar ahir i del qual n’han informat a través de les seves respectives notes de premsa. L’empresa, que és propietària dels terrenys, explica que tira endavant el projecte d’edificació “com estava previst” amb dues plantes d’aparcament subterrànies de gestió pública, el jaciment que cedirà al consistori perquè en faci la conservació i el manteniment, i el dret a vol per a habitatges socials. De la seva banda, l’executiu local exposa que aquest pas de canvi de titularitat permetrà accedir a subvencions i ajuts públics que condueixin a la museïtzació final de les ruïnes romanes.

Els detalls de l’acord de col·laboració entre Aldi i Ajuntament de Calella per donar sortida a les ruïnes romanes que hi ha al solar es manté intacte, malgrat la mobilització que hi ha per frenar el projecte.

Així ho explicita l’empresa en el seu comunicat, en què detalla que tira endavant amb la construcció del supermercat, incloent les dues plantes subterrànies d’aparcament que seran de gestió municipal, i la cessió del jaciment i el dret a vol. “Aquest és un projecte en el qual ALDI està compromès i col·laborant amb l’Ajuntament de Calella des de 2018 i aquesta cessió és un pas més en el marc d’aquesta estreta col·laboració”, indica el comunicat de premsa que es va fer arribar aquest dimecres 16 de juny.

La companyia detalla quines actuacions ha impulsat per aconseguir la recuperació d’aquest patrimoni històric. “Pel posicionament dels fonaments de l’edifici, s’ha creat un subsòl arqueològic i s’han respectat les estructures romanes” i explica que “s’ha creat un accés independent perquè les ruïnes siguin visitables i accessibles des de la via pública, independitzant-les de la resta de l’edifici”. Durant aquests darrers mesos, s’han destinat 1.000 hores de treballs per desenterrar, identificar i catalogar les runes.

Aldi ha confirmat a Ràdio Calella TV que les obres començaran en les pròximes setmanes, sense més concreció.

L’Ajuntament diu que la cessió obre la porta a accedir a subvencions i ajuts

El canvi de titularitat del jaciment del Roser de privat a públic permetrà executar el projecte de gestió, conservació i museïtzació de les ruïnes romanes i, així mateix, accedir a subvencions i ajuts per desenvolupar-lo. “Seria impossible si la propietat de l’espai continués en mans privades”, conclou el comunicat.

En ell, s’indica que amb la seva decisió “Aldi ha demostrat que entén la importància cultural, històrica i patrimonial que té el jaciment per a la ciutat de Calella”. Avança que passarà a ser un espai gestionat per l’àrea de Patrimoni Cultural i recalca que el projecte contempla una entrada independent des del carrer, separada del supermercat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *