Alerta pel creixement del riu Tordera

Foto: Ajuntament de Tordera
Foto: Ajuntament de Tordera

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que el riu Tordera ha superat el nivell d’alerta de la Tordera a l’estació de Fogars de la Selva. Tot i que el cabal està controlat, la previsió és que pugui créixer encara més per les pluges que es mantindran durant tot el dia i que poden ser abundants durant la nit i matinada. Davant daixò, Protecció Civil demana extremar la precaució i evitar els accessos a la llera, els creuaments a nivell i en el seu tram més baix.

Des de Protecció Civil, la cap del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Montserrat Font, ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV que davant d’aquesta situació s’ha decidit estendre a la Selva la recomanació d’evitar els desplaçaments interurbans.

Insistim que s’evitin els desplaçaments i abans s’informin de les incidències perquè l’episodi encara no ha acabat. La situació continuarà sent molt complicada. En tot cas, que agafin línies principals (…) La pujada de temperatures fondrà la neu i això farà augmentar els cabals a tot arreu, afectant especialment el nord i el sud de Catalunya.

També ha recordat la perillositat de les zones inundables, a prop de rials i rieres.

Cotxes i qualsevol altre element que destorbi el pas de l’aigua, o que es deixi en zones inundables, amb molta probabilitat quedaran afectats.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat