El temporal provoca una esllavissada que talla l’accés a Can Carreras

WhatsApp Image 2020-01-22 at 11.07.46

El temporal Glòria ha deixat acumulacions d’aigua de més de 250 litres per metre quadrat a la comarca del Maresme, amb un episodi de forts vents que va clarament a la baixa i tempestes que s’han deixat sentir i molt aquesta passada nit i matinada. Hi tornarà d’aquí a unes hores, per la qual cosa s’ha decidit activar l’emergència del Pla INUNCAT, especialment als sectors nord i sud del país. Continua preocupant i molt la situació del riu Tordera, que s’ha desbordat provocant greus afectacions en camps i vies de comunicació.

A Calella, el temporal de pluja i vent d’aquesta passada nit i matinada ha provocat diverses esllavissades que han deixat alguns sectors de la població afectats. L’efecte més important s’ha registrat a l’accés a la urbanització de Can Carreras, que s’ha hagut de tallar al trànsit. Ara només es pot entrar i sortir per la banda de Pineda de Mar.

Així ho ha explicat el portaveu del govern, Josep Torres, en declaracions al programa La Ciutat.

Hi ha arbres, terra, ha baixat una part del talús… Ara la brigada hi està treballant per netejar i sanejar tot el sector, i es preveu que els treballs durin tots els dies. Per tant, l’entrada i sortida de la urbanització s’ha de fer per la banda de Pineda de Mar.

També s’ha hagut de tallar la carretera d’Hortsavinyà, a l’alçada del quilòmetre 1, limitant l’accés a la urbanització Sant Quirze. Allà també hi ha hagut una esllavissada del terreny que ha provocat la caiguda d’elements sobre la via.

Hem tingut una esllavissada de terra i ha caigut un arbre, terra, pedres… S’ha hagut de tallar la carretera d’Hortsavinyà i s’ha fet un bypass perquè la gent es pugui moure, entrar i sortir de la urbanització Sant Quirze.

El portaveu del Govern ha explicat que dins del nucli urbà s’han produït diverses incidències, sense que s’hagin de lamentar ferits. Una de les més destacades ha sigut la caiguda d’una paret mitgera d’un edifici del carrer Sant Joan que ha obligat a tallar la circulació de vehicles en el tram d’Església a Jovara.

Ha caigut una paret mitgera sobre la teulada del número 23 i han caigut coses al carrer ,que s’ha hagut de tallar (…) S’ha tancat pels cotxes però s’ha fet un pas per als vianants. La circulació de persones està garantit, però hem d’intentar sanejar-ho el més aviat possible per evitar nous despreniments.

Calella s’ha salvat dels efectes del temporal marítim, amb onades de 6 metres d’altura que han provocat veritables estralls a moltes poblacions del litoral de les comarques de Barcelona i Girona.

Josep Torres s’ha referit als desperfectes que s’han registrat a la guingueta de la Platja de Garbí, no per les onades sinó com a conseqüència del vent.

Hi ha un corriol de fusta que amb el vent ha donat un cop al vidre de la guingueta i això ha fet que entri sorra a l’interior. No ha sigut un efecte directe del temporal, sinó que hi havia aquest element.

Al Maresme es continua en alerta per l’evolució de la borrasca Gloria al territori. Es preveu una nova tongada de pluges abundants que podrien complicar encara més la situació, sobretot en rieres i al riu Tordera, que ha superat el seu cabal màxim. Ho ha explicat el responsable del Servei Meteorològic del Maresme, Quim Serra.

De les nou del vespre fins les sis de la matinada arribarà nova línia de tempestes que podria complicar encara més la situació (…) El vent ja és història, encara pot bufar moderat però baixa del llindar de risc. Demà podrà millorar la situació però aquesta matinada descarregarà amb força.

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí les poblacions de la llera del Tordera, que aquesta nit s’ha desbordat provocant importants afectacions i fins i tot obligant a desallotjar alguns veïnats. A Malgrat de Mar, la força de l’aigua ha provocat l’esfondrament parcial del pont per on passen els trens de la línia R1 i RG1 direcció Blanes i Maçanet. Això ha provocat la interrupció del servei ferroviari.

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Jofre Serret, ha explicat que totes les administracions competents s’han coordinat des del minut zero amb l’objectiu de reestablir la circulació de trens el més aviat possible.

Les comunicacions les haurem de restablir d’alguna manera. Ara mateix estan interrompudes. Entre Malgrat i Blanes són de les més importants i haurem de veure com resolem la situació (…) No és una gestió de l’administració local i per això, des de minut zero, estem aquí per veure com hem d’actuar amb màxima celeritat.

Acompanyats del vicepresident Aragonès i el delegat del Govern, els alcaldes de les poblacions afectades pel desbordament de la Tordera han fet avui una inspecció sobre el terreny dels desperfectes ocasionats. No es descarta fer la declaració de zona catastròfica.

Estem en contacte amb la resta de municipis de la llera i haurem de fer una valoració conjunta per si fem el comunicat i decidit que els desperfectes són catastròfics.

A aquesta hora preocupa també el subministrament d’aigua potable a l’Alt Maresme per la inundació de l’estació de Palafolls. Es demana fer un consum responsable de l’aigua perquè, en cas contrari, l’aigua potabilitzada per consum es podria acabar aquesta matinada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat