El conseller d’Ensenyament avisa que un nou 155 paralitzaria el bon funcionament del sistema educatiu

BARGALLÓ00000000

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha estat avui a Calella per inaugurar l’escola El Far, juntament amb el president de la Generalitat, Quim Torra. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Bargalló ha recordat l’afectació que va tenir l’aplicació de l’article 155 a la Conselleria d’Ensenyament, i ha avisat del perjudici que suposaria tornar a aplicar aquest article de la Constitució Espanyola.

Per la gent que torna a reclamar el 155, jo els diria que el mal que volen fer a les persones o el mal que volen fer a les institucions, polític, és poc comparat amb el mal que van fer a la gent. L’aplicació del 155 és la paralització de les noves construccions escolars i la paralització de la contractació dels nous mestres. Si volen que no hi hagi més escoles i si no volen que hi hagi més mestres, que ens apliquin el 155 però que ho diguin.

Bargalló ha explicat els motius que ha portat a canviar el sistema d’avaluació de l’ESO, que enguany avaluarà per competències igual que es fa ja a primària i no amb una nota numèrica com es feia fins ara. Ha avançat que la intenció és implantar aquest sistema també en la formació professional.

La UNESCO, la OCDE, la Unió Europea, tots els sistemes educatius occidentals, van apostar fa temps pel que diem l’educació per competències, és a dir, per anar més enllà de la memoria, però sense abandonar-la. Per anar més enllà dels coneixements teòrics, sense abandonar els coneixements teòrics. Però aquest tipus d’ensenyament necessita una evolució diferent, necessita saber si l’alumne ha arribat a allò que volíem de la manera que ja no és estrictament un número. Es va fer primària, enguany es farà a secundària i els propers anys es farà a Formació Professional.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha destacat les qualitats de l’escola El Far. Ho ha fet després d’inaugurar el centre juntament amb el President de la Generalitat.

L’escola té un projecte educatiu acollidor i engrescador, un col·lectiu de mestres molt potent i una direcció que té les idees molt clares. Això és el més important, i a més a més, hem inaugurat un edifici que està molt bé.

El conseller d’Ensenyament s’ha referit també a la polèmica dels màsters que ha acabat amb la dimissió de la ministra de Sanitat, Carmen Montón, i que ara esquitxa també al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Jo crec que no desprestigia les universitats, desprestigia un tipus d’entendre la universitat basat en els màsters. Hi ha hagut alguna universitat que ha volgut fer del màster no només un sistema de recaptació de diners, sinó un sistema de crear una espècie d’elit, quan la universitat està pensada per formar als alumnes en graus i investigar. Això altre són acompanyaments en la formació i la investigació. I el cert és que hi ha hagut algunes universitats que han vestit el seu suposat prestigi al voltant d’aquests tipus de màsters i s’ha demostrat que això no funciona.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *