Pineda promourà la memòria del mestre de l’alta costura Manuel Pertegaz

El consistori crearà una fundació que també tindrà per objectiu l’estudi i la investigació del disseny de moda, la convocatòria de premis de moda i la formació. S’ubicarà a la Masia de Can Teixidor, un edifici del segle XVII pendent d’una rehabilitació integral, que inclourà un museu on s’exhibiran més de 300 peces de la col·lecció particular del modista considerat el successor de Christian Dior. Abans de la seva mort, l’any 2014 als 97 anys, ell mateix va donar el vist-i-plau al projecte que vincularà la seva trajectòria amb Pineda de Mar, on hi passava l’estiu i alguns caps de setmana.

Era un artesà de l’alta costura, digne successor de grans agulles com la de Christian Dior. Manuel Pertegaz, creador de vestits que passaran a la història com el que portava la cantant Salomé quan va guanyar Eurovisió o el de núvia de l’ara reina Letízia; tindrà un museu a Pineda de Mar dedicat a la seva vida i prolífica i aplaudida obra. Es vincularà amb la història del tèxtil al Maresme i serà també un centre per a la promoció de l’estudi i la investigació del disseny de moda.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat que el projecte de Fundació Manuel Pertegaz es va començar a dibuixar quan el modista aragonès encara estava en vida. Hi va donar el seu vist-i-plau amb l’única condició que es mantingués en secret fins al seu decés. Els seus hereus hi han donat conformitat, i ara el primer pas per a la seva materialització ha estat la creació d’una comissió que en concretarà objectius i projectes.

“És un projecte de molta envergadura. Té molt recorregut i possibilitat, posa Pineda de Mar en el mapa de la moda, l’alta costura i el disseny. Tenim moltes ganes d’explicar els objectius de la fundació, disposarem d’un tresor de més de 300 vestits del dissenyador. Moltes administracions implicades i ens engresca molt perquè suposa un repte i molta satisfacció i benefici per al municipi”, ha declarat Amor.

Xavier Amor ha assegurat que el museu Manuel Pertegaz, que s’ubicarà a la Masia de Can Teixidor, culminarà l’aposta cultural que ha fet Pineda de Mar en els últims anys; posant d’exemple la nova biblioteca, el centre cívic o la Fundació Tharrats d’Art Gràfic, a la qual se li donarà un impuls important –ha dit.

Tot i estar a les beceroles, l’alcalde apunta que el projecte i totes les iniciatives que s’hi vinculin tindran un impacte important a Pineda i al conjunt del territori. “Es contemplen línies de formació, estem pensant en concursos nacionals de disseny i moda… Quant un té aquest projecte al cap les idees bulles, i ara aquesta comissió el que farà serà posar-hi ordre i intentar que sigui viable”, ha indicat.

Manuel Pertegaz, un home de constitució menuda i fràgil, ha passat a la història com un dels només més poderosos i més importants de la indústria de la moda espanyola i internacional. Va fer cap a Pineda de Mar a finals dels anys 50 quan es va comprar una propietat rústica a la zona de la Torre de Sant Jaume que va convertir en la seva residència d’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *