Damià del Clot, president CCM: “La mobilitat és un dels reptes de la comarca”

Damià del Clot ha estat entrevistat al programa Ona Maresme

El curs polític també ha arrencat al Consell Comarcal del Maresme, amb alguns reptes assenyalats per aquest últim any de mandat, també a l’ens supramunicipal. Entre aquests, millorar la mobilitat. Un assumpte que no deixa d’estar d’actualitat per les continuades afectacions en el transport públic ferroviari i la necessitat de pacificar la carretera N-II perquè deixi de ser un punt negre quant a l’accidentalitat. Així ho ha assenyalat el president del Consell Comarcal del Maresme, el republicà Damià del Clot, en una entrevista al programa Ona Maresme, on també ha avançat que no optarà a la reelecció a les pròximes municipals després de vuit anys en el càrrec.

Damià del Clot ha parlat de les necessitats del Maresme quant a la mobilitat, després d’haver aconseguit l’alliberament dels peatges de la C-32. Una lluita del territori que ha unit entitats i partits, que veien com el passat 1 de setembre del 2021 s’aixecaven definitivament les barreres de pagament per l’autopista.

El president de l’ens comarcal assenyala la millora de la connectivitat amb la via i una altra demanda històrica, la pacificació de la carretera que passa per les trames urbanes de les poblacions de costa.

Ara hi ha menys vehicles a l’N-II, però s’han de millorar dues coses: els accessos a la C-32 i la via ciclable de la N-II que ara per ara no és possible. Però penso que anem pel bon camí, anem encaminats a fer polítiques d’aquesta naturalesa, i per això deia que un dels reptes de la comarca és la mobilitat.

Per Damià del Clot, ara és el moment d’obrir el debat sobre l’ús que s’ha de donat a les zones alliberades de la C-32 i sobre el model de transport públic, incloent el servei ferroviari però també urbà, on encara hi ha molt camí de millora per recórrer.

En una entrevista aquesta setmana al programa Ona Maresme, que s’emet cada tarda per Ràdio Calella TV, de 16 a 18h, el president del Consell Comarcal del Maresme també ha explicat que es treballa perquè la cultura i l’esport siguin el elements de cohesió d’un territori ric i divers.

Tenim una gran capital i pobles grans com Premià de Mar o Pineda de Mar, també pobles mitjans com Calella o Malgrat de Mar, i llavors els pobles amb encant com Teià o Alella, Sant Vicenç de Montalt. Hem de saber trobar l’element que cohesioni i faci un relat unitari, amb cultura i esport ho estem treballant a fons, i penso que ho aconseguirem trobar.

En clau política, Damià del Clot ha decidit tancar etapa en la política municipal i, per tant, també a nivell comarcal. Confia en la capacitat dels seus companys de partit, d’Esquerra, per seguir amb la feina de transformació que ara lidera.

He arribat a la recta final del segon mandat, i penso que és l’hora de donar el relleu a nivell local i comarcal. Hi ha gent potent per agafar-lo i continuar amb les polítiques de transformació del municipi i de transformació de la comarca que és el que hem intentat aconseguir.

Damià del Clot, advocat especialitzat en Dret Constitucional, és també conegut per la seva producció literària, bàsicament d’assaig sobre temes jurídics i polítics però també de ficció. Amb Notes d’un viatge a l’infern va guanyar el premi Vila Ametlla de Mar i Lawfare, publicat per Voliana Edicions (2021), és un títol de referència sobre l’anomenada guerra legal de l’Estat contra l’independentisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *