ATC i comerciants, satisfets “a mitges” amb la resolució sobre la taxa de terrasses

Primera reacció a l’acord del ple municipal que implicarà un replanteig dels termes d’aplicació de l’increment de la taxa de terrasses de bars i restaurants, que es va aprovar inicialment el passat mes de febrer. La pujada del preu es farà en dues anualitats, la primera en el pagament d’aquest 2024; i a partir del 2025, la resta i fraccionant-ho en el número de quotes que decideixi cada negoci amb llicència. S’han acceptat, en part, les al·legacions que van presentar conjuntament ATC i Calella Centre Comercial, qui continuen defensant i reclamant dues tarifes diferenciades segons l’època de l’any.

L’empresariat local reivindica el criteri d’estacionalitat en la taxa de terrasses de bars i restaurants perquè vagi en consonància amb les fluctuacions del negoci – i el clima – al llarg de l’any. Així ho ha posat de manifest el president de Calella Centre Comercial, Toni Llamas, al programa LA CIUTAT, on tanmateix ha reconegut que calia actualitzar-ne l’import, que no es tocava des de feia més d’una dècada.

Entenem que s’havia de posar al dia perquè tot s’encareix, però aquí s’estableix que s’haurà de pagar 1,23 euros per taula tots els dies de l’any. A l’hivern, la majoria de terrasses estan tancades i per això demanàvem la doble tarifa estacional hivern/estiu.

Calella Centre Comercial i ATC, les dues associacions empresarials de Calella, van presentar al·legacions a l’acord de ple del febrer passat, aconseguint que l’increment del 80% de mitjana s’acabi aplicant de forma progressiva en dues anualitats: un 40% en el primer pagament d’aquest 2024 – aproximadament el mes d’octubre –, i el 40% restant, el 2025.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *