Alerta per l’ús de sofre per repel·lir els orins de gossos

L’ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella estableix la prohibició d’”abocar, llençar, dipositar o abandonar a la via pública cap mena de producte en estat sòlid, líquid o gasós”. I s’entén que tampoc el sofre, un producte químic que es comercialitza en forma de pols groga i que encara alguns utilitzen amb l’objectiu d’apartar els animals per evitar que es pixin a portes i façanes de les cases. Una qüestió sobre la qual hi ha posat el focus el grup de Calella en Comú a l’oposició, que en l’últim Ple Municipal va alertar de l’ús que se’n fa i de la preocupació que expressen propietaris de gossos. En aquest sentit, va proposar al Govern Municipal que els agents cívics realitzin tasques de mediació.

El regidor de Calella en Comú, Josep Maria Juhé, va plantejar la proposta en el torn de precs i preguntes, tot compartint la preocupació dels propietaris de gossos per la presència de sofre a la via pública. És una substància que no es pot abocar a la via pública i que pot resultar perillosa si s’inhala, s’ingereix o entra en contacte amb la pell.

Sabem que està prohibit per llei i pot afectar als animals, i voldríem saber si s’ha fet alguna feina d’investigació sobre el tema. Però pensem que una bona solució seria aprofitar els agents cívics per fer mediació. Sabem la problemàtica que pot causar en alguns habitatges però també la preocupació entre els propietaris de gossos.

L’alcalde Marc Buch va respondre al regidor dels comuns que estudiaran la seva proposta.

L’ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública de Calella estableix en l’article 48 que:

“No està permès abocar, llençar, dipositar o abandonar a la via pública cap mena de producte en estat sòlid, líquid o gasós”

El sofre és un producte químic que acostuma a utilitzar-se per matar el pugó de les plantes, entre altres coses. Té propietats tòxiques amb efectes perjudicials per a la salut d’animals i persones si s’inhala, ingereix o entra en contacte amb la pell. Des d’una reacció cutània o inflamacions dels ulls o de les vies respiratòries. Tampoc s’ha provat que sigui efectiu per evitar que els gossos orinin a les parets. De fet, els cossos policials emplacen a denunciar-ho.

La normativa local obliga als propietaris d’animals a adoptar mesures per evitar que es caguin i pixin en parcs i jardins, carrers i voreres, i façanes d’edificis. I en tot cas, a recollir els excrements i dipositar-los de forma immediata als contenidors de rebuig. “No a les paperes”, diu explicitament l’articulat.

És habitual veure als propietaris portant una ampolla d’aigua a la mà per dissoldre les miccions dels animals i reduir-ne la corrosivitat, que pot arribar a malmetre el mobiliari públic.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. CarlesS ha dit:

    Això mateix!!! Ara els veïns que no volem tenir pixats a les nostres cases serem castigats. Els incívics que deixen orinar al seu gos a qualsevol lloc, aquests tant contents. Així anem!!! Quina llàstima de sucietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *