Quatre detinguts per tenir treballadores irregulars en locals de manicura de la Selva

Tenien donada d’alta a una sola treballadora, la seva filla, i utilitzaven aquesta documentació per repartir-la entre d’altres persones perquè es poguessin identificar davant les autoritats en cas d’inspecció o registre. Aquest és el “modus operandi” que seguien els quatre detinguts en el marc d’una operació duta a terme per la Policia Nacional en locals de manicura de Blanes i Lloret de Mar. Sels acusa d’un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, falsedat documental i per afavorir la immigració clandestina. A més, s’han aixecat actes sancionadores. La investigació no es dona per tancada i encara podrien haver-hi noves detencions vinculades al cas.

Segons els investigadors, els gerents dels locals que s’han detingut portaven a les estrangeres amb vols comercials fins aquí per després treure’ls el passaport per tenir el control sobre elles i posar-les a treballar en els centres de Blanes i Lloret de Mar, a la comarca de la Selva. Se’ls donava una documentació falsa, la de l’única treballadora que estava donada d’alta a la Seguretat Social i tenia el permís de residència.

Les detencions es van fer durant el mes de març després d’inspeccionar vuit locals. S’hi van identificar un total de 31 personas, totes elles en situació irregular. Sis d’elles, totalment indocumentades que van ser traslladades a comissaria. La investigació va arrancar el passat mes de gener quan diverses ciutadanes estrangeres van denunciar la sustracció dels seus passaports.

L’operació policial s’ha dut a terme per part del Grup Operatiu d’Estrangeria i Fronteres de la comissaria de Lloret de Mar amb la col·laboració de la Policia Judicial i Inspecció de Treball.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.