Alerta per pluges intenses al Maresme

PLAINUNCAT-PLUJA

Protecció Civil activa l’Alerta del Pla INUNCAT per les intenses pluges previstes, que afectaran el Maresme. Les precipitacions, que han de començar aquesta nit i s’allargaran tot dimarts, podrien complicar la mobilitat. Per això, es recomana extremar les precaucions entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables. El fenomen es combinarà també amb fort vent i onatge.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquesta tarda-vespre i tot demà, i que afectaran sobretot el litoral i prelitoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar de 20 l/m² en 30 minuts a partir d’aquesta tarda i vespre especialment a les comarques de tot el litoral i prelitoral. De matinada, i segons l’SMC, les pluges han d’afectar amb més intensitat les comarques del litoral de Barcelona i Girona (Barcelonès, Maresme i Selva) i la resta de la meitat est de Catalunya amb menor afectació. Durant el dimarts, la previsió és de pluja també intensa a molts punts del litoral i prelitoral al matí.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *