Alícia Romero: “Hem entrat en un panorama totalment desconegut en democràcia”

La diputada maresmenca del PSC, Alícia Romero, ha dit en declaracions a Ràdio Calella Televisió que les últimes 48 hores al Parlament de Catalunya han estat històriques però des del punt de vista negatiu.
Segons ella, una majoria parlamentària que no té el suport majoritari a nivell social ha decidit imposar les seves idees saltant-se la legalitat catalana recollida a l’Estatut i la Constitució.

 

La diputada socialista ha explicat que els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP volen crear un nou ordre jurídic amb una majoria absoluta quan per modificar l’Estatut es necessiten dos terços, és a dir, una majoria qualificada per garantir l’estabilitat de la democràcia. A més, amb l’aprovació de la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica, els seus impulsors s’han saltat els drets de tots els diputats de la cambra. Una situació que Romero considera «molt greu»: “Això que han fet és greu i a més ho han fet saltant-se els drets dels diputats perquè el procediment ha eliminat alguns dels tràmits legislatius que demana qualsevol llei. I això no només ho ha dit el PSC, també els lletrats de la cambra i el consell de garanties estatutàries”.

Alícia Romero creu que el futur a nivell polític és incert, no saben què passarà davant un panorama, diu, desconegut fins ara en la democràcia: “En un moment normal quan el TC suspèn una llei, aquesta no s’aplica, però sembla que el Govern de la Generalitat la tirarà endavant tot i ser contrària a l’Estatut i la Constitució. Hem entrat en un panorama totalment desconegut, això no havia passat en democràcia. A veure què passa. El Govern de l’Estat ha d’actuar però amb política perquè és com s’han de solucionar els problemes polítics”. 

Segons Alícia Romero, el PSOE aposta per afrontar la situació política de Catalunya amb diàleg.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *