Montserrat Candini: “Els alcaldes i alcaldesses estem acostumats a l’amenaça constant per part de l’Estat”

L’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Montserrat Candini, no ha rebut, de moment, cap advertiment del Tribunal Constitucional sobre la possibilitat que cometi un delicte si col·labora amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Montserrat Candini durant l'entrevista amb TV3

Montserrat Candini durant l’entrevista amb TV3

Un advertiment que el TC ha enviat als 947 alcaldes de Catalunya. En declaracions a Els Matins de TV3, Candini ha dit que els alcaldes i alcaldesses de Catalunya estan acostumats a les amenaces constants per part de l’Estat espanyol: “No he rebut res formalment però pensi una cosa, els alcaldes i alcaldesses ja estem acostumats a estar amenaçats de manera permanent, amenaçats per no complir el dèficit pressupostari, no podem incrementar despesa tot i que no tinguis un deute gran, per no contractar a gent per donar serveis a la nostra ciutadania o amenaçats per aspectes tan socials per no complir amb tot allò que té a veure amb el decret de la pobresa energètica. El diàleg és sempre el de l’amenaça”.

Montserrat Candini ha destacat que no farà cap pas enrere. Segons ella, el més dolorós seria no complir amb el que ha promès davant dels seus conciutadans: “De cap de les maneres. L’Estat em pot treure d’alcaldessa però el que seria dolorós que em tragués la meva ciutadania per no haver complert la meva promesa davant dels conciutadans. Al cap i a la fi estem en un moment històric però és bastant perplex que el que volem és posar les urnes i sembla que això sigui un delicte. Jo a la meva ciutat em trobo amb ciutadans que em diuen alcaldessa jo vull anar a votar, votaré que no, però vull anar a votar”.

L’alcaldessa de Calella considera un contrasentit que ara que tant es fomenta la participació ciutadana i, per exemple, els pressupostos participatius o la corresponsabilitat ciutadana, no es deixi anar a votar. Ella té confiança plena en el Govern de la Generalitat i sap que no es posarà en risc ningú pel fet de permetre la celebració del referèndum: “Plena confiança en el Govern de la Generalitat i en tots els mecanismes que s’han previst perquè sigui un referèndum legal, vinculant i transparent. I pel que fa a Calella li puc dir que ja estan previstos els locals. Persones que s’han ofert per fer de voluntaris i també en són uns quants els representants de l’administració. La gent amb sentit comú saben que el que seria ridícul seria no deixar votar o expressar l’opinió”.

Montserrat Candini ha reconegut que les dues sessions del ple de Parlament de Catalunya en què s’han aprovat la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica han estat històriques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *