Les vacunacions contra la Covid deixen de fer-se a l’Hotel Summer

Ha tancat l’establiment hoteler que ha funcionant com a punt de vacunació contra la Covid a Calella. Un espai alternatiu al CAP que es va posar en marxa de forma provisional per afrontar les primeres de la campanya, quan es van començar a administrar les dosis de Pfizer i Moderna als col·lectius prioritaris. Ara, segueix dins les instal·lacions a l’espera de trobar un altre espai alternatiu perquè se’ls queden petites. Hi estan treballant conjuntament la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Ajuntament de Calella, preveient les necessitats que es tindran quan es pugui activar la campanya de vacunació massiva. Pel que sembla, no serà imminent.

Els calellencs i calellenques més grans de 80 anys hauran d’anar al CAP per posar-se la vacuna de la Covid, quan els cridin perquè han arribat les dosis de Pfizer, que són les prescrites per al col·lectiu.

Fins ara se’ls citava per anar a l’Hotel Summer, el punt de vacunació que ha funcionat de forma provisional per alliberar espais del CAP. Especialment durant les primeres setmanes de la campanya. Ara, escassegen i, de moment, no és una urgència trobar un altre espai alternatiu. Però igualment hi estan treballant la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Ajuntament de Calella, pensant sobretot quan arribin les dosis compromeses per la Unió Europea i es pugui activar la vacunació massiva. Llavors s’anirà cridant el gruix de la població, a partir de 16 anys.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va dir fa setmanes enrere que s’havia ofert novament la Cooperativa l’Amistat, que ja es va utilitzar per l’atenció primària durant campanya de la grip normal. Segons han confirmat fonts sanitàries a Ràdio Calella TV, no hi ha cap decisió presa i de moment es continua s’està sondejant totes les possibilitats que hi ha a l’abast.

La vacunació amb AstraZèneca, a Blanes i Mataró

L’Hospital de Calella és centre de referència a la zona de l’Alt Maresme i la Selva Marítima per a l’administració de la vacuna de Moderna, però també punxa el vaccí de la farmacèutica Pfizer. En aquest cas, és una activitat que duu a terme l’atenció a primària.

La controvertida AstraZèneca, que s’ha donat a col·lectius com els mestres i professors, té un altre punt. Les persones a qui se’ls ha prescrit, i els han cridat per vacunar-se, s’han hagut de desplaçar a Blanes –pertanyent a la mateixa Regió Sanitària– o també se’ls ha donat l’opció d’anar a Mataró. Ara està indicada per a personal essencial de més de 55 anys i persones d’entre 60 i 65 anys.

L’Agència Europea del Medicament ha autoritzat l’administració de la vacuna d’Oxford per aquesta franja d’edat després de concloure que no hi havia cap relació amb els casos de trombosi apareguts en persones immunitzades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *