Alta participació internacional a l’Ironman Barcelona 2015

10944870_612253195541492_978277223928148244_n

Rècord de participació a l’Ironman Barcelona que es disputarà aquest diumenge, amb Calella com a centre neuràlgic de la competició. 2.700 triatletes s’han inscrit a la cursa, amb més d’un 90% de participants internacionals que donaran impuls al negoci turístic local en aquest principi d’octubre. Dijous ja s’inaugura l’Expo al Passeig de Garbí, amb presència de les principals marques de productes esportius, i en aquest mateix sector hi hauran les carpes habilitades per a l’entrega de dorsals. Dissabte es correrà l’IronKids, i diumenge el tret de sortida es donarà a les 8.30h des de la Platja Gran, a la zona de les barques.

La segona edició de l’Ironman Barcelona ha assolit el màxim de participació en un triatló de llarga distància disputat fins ara a la costa de Barcelona-Maresme. “Fa set mesos que vam tancar inscripcions amb 2.700 triatletes, un rècord històric. Gairebé no hi cabem”, ha admès el director de la prova, Agustí Pérez, en declaracions al programa Bon dia de Ràdio Calella.

“El 91% dels participants són estrangers -ressalta Pérez-. Per exemple, ens visiten més de 200 triatletes mexicans, que amb les seves famílies arribaran a ser unes 1.000 persones que aquests dies s’allotjaran a Calella”, ha indicat. Entén, així, que l’alta participació internacional és el retorn a l’aposta turística feta pel territori.

 

 

A partir de demà dijous, s’obrirà l’Expo amb presència de les principals marques de productes esportius i establiments; i al mateix Passeig de Garbí es començarà a fer l’entrega de dorsals a les carpes habilitades. “Cada cop s’anticipa més perquè, a banda d’augmentar la participació, els esportistes venen de més llunys i aprofiten per ser aquí uns dies abans i gaudir de l’entorn que es troben”, ha exposat Pérez.

L’Ironman Barcelona s’iniciarà amb el segment de natació a mar obert a la zona de les barques de la Platja Gran, diumenge a les 8.30h, repetint el Rolling Start que es va implantar aquí pel 70.3 del mes de maig. Al camp de Futbol de Mar es farà la transició a la cursa de bicicleta que, com va informar Ràdio Calella TV, finalment no arribarà a l’entrada a Barcelona. El circuit, igualment planer, transcorrerà per la carretera N-II entre Calella i Montgat -dues voltes- i una addicional fins a Llavaneres per completar els 180 quilòmetres de recorregut. El darrer dels segments és una marató per un circuit entre Calella i Pineda de Mar.

La línia d’arribada estarà instal·lada a la zona de Garbí, on l’organització torna a apostar per un muntatge espectacular, amb grades i televisors, per materialitzar el seu concepte festiu d’Ironman.

Entrevistat aquest matí per Ràdio Calella, el director de la prova ha lamentat la poca difusió que se’n fa per la televisió pública catalana, però ha recordat que més de 200.000 persones d’arreu del món la segueixen per Internet.

Així mateix ha agraït la col·laboració del voluntariat, la implicació de l’Ajuntament de Calella i altres administracions; i finalment, Agustí Pérez, ha animat als veïns a sortir un any més a gaudir de la competició i a animar als participants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *