Dissabte es celebren els 30 anys de la Coral Laetare

20151003_30AnysLaetare

L’acte emotiu i oficial es farà a les 12 del migdia a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita, però la cirereta final de la celebració serà un concert amb quatre corals, que es farà a l’Església de l’Escola Pia del carrer Sant Pere

A la festa d’aniversari s’hi han convidat a tots els cantaires que en un moment o altre han format part de la coral al llarg d’aquests 30 anys. Dolors Viñuela i Jaume Riera van ser els fundadors de la Coral Laetare i els dos han confirmat que hi seran, igual que Jordi Schlaghecke, que va ser cantant i director de la Coral des de l’any 1992 fins al 2009. Des de llavors la direcció musical l’assumeix Ignasi Fernández, que ha explicat que la coral segueix respectant la seva essència al llarg de tres dècades: “Com a entitat és difícil mantenir-se però estem molt contents perquè hem estat fent memòria i som un bon grapat de persones que hem anat passant per la coral en aquests anys i la filosofa de la coral crec que s’ha mantingut igual des del primer i moment, que és ensenyar, aprendre, gaudir cantant i créixer en altres activitats culturals. Convido a tothom que tingui una inquietud per cantar o li agradaria fer-ho que vingui sense por“.


A l’acte de celebració es destaparà una placa commemorativa del 30è aniversari a la Capella de Sant Quirze, on la Laetare ha assajat pràcticament sempre i que se senten com casa seva i on hi troben una acústica envejable.

A partir de les vuit del vespre de dissabte quatre formacions corals més l’amfitriona actuaran a l’Església de l’Escola Pia, on la Laetare hi acostuma a celebrar els concerts de gran format que sol fer durant l’any, com el de Nadal o Setmana Santa.

Ignasi Fernandez ha explicat que per a aquest concert s’hi han convidat a les corals amb qui han tingut més contacte als darrers anys. Són la Coral Atzavara de Malgrat de Mar “amb qui hem compartit algun concert i perquè Dolors Viñuela, fundadora de Laetare, és ara la directora d’aquest cor“, ha explicat Fernandez. També hi serà el Cor Harmonia de Calella. Segons Fernandez, “company de ciutat i fatigues, no podien faltar-hi i és un honor que puguin venir a compartir aquesta data senyalada“. Vindrà FildeGospel, un cor nou de Pineda de Mar, creat fa un any i escaig, que la coral ha seguit en algunes de les seves primeres actuacions. “Ens feia molta gràcia compartir també amb ells el dia”, ha dit el director. I hi actuarà també el Cor Tessàlia, amb qui encara no han compartit encara cap concert però si que ho han fet amb el seu director, Xavier Garcia Cardona, calellenc jove que va ser antic cantaire de Laetare. “Ens feia gràcia fer un concert plegats”, ha reconegut Ignasi Fernández.

Cada Coral farà entre 4 i 5 cançons, i la Coral Laetare interpretarà peces de «Bestiari» de Manel Oltra amb text de Pere Quart, entre elles cantaran la de l’Elefant, i el Musclo.

Es dóna la fatal circumstància que Manel Oltra ha mort justament aquest dissabte passat i el concert servirà d’homenatge al músic, a qui alguns membres de la coral el van tenir de professor i company.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat