Ja es pot demanar l’ajut municipal per al lloguer adreçat als joves

Persones d’entre 18 i 35 anys, empadronades a Calella, i que siguin titulars d’un contracte de lloguer, poden sol·licitar la subvenció que concedeix l’Ajuntament de Calella per facilitar l’emancipació juvenil. La convocatòria d’aquest 2024 compta amb una partida pressupostària global de 6.000 euros, i es preveu atorgar l’ajut per un import d’entre 300 i 500 euros, en funció del nombre de peticions que es rebin. Se’n podran atendre un màxim de 20. El tràmit es pot fer fins a finals d’octubre telemàticament a la web municipal o bé de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament Vell.

Segons un informe de l’Observatori Català de la Joventut, l’accés a l’habitatge és una de les principals preocupacions del col·lectiu, la majoria dels quals es veuen abocats a compartir pis o quedar-se a viure amb els pares fins més enllà dels 30 anys perquè no tenen prou recursos econòmics. De fet, per emancipar-se, i fer-ho soles i sols, haurien de destinar més del 100% del seu salari net mensual.

L’Ajuntament de Calella ha tret una nova convocatòria de subvencions per al lloguer adreçades als joves, dotada amb 6.000 euros i un màxim de 20 ajuts individuals. Els imports aniran dels 300 als 500 euros, en funció de les peticions que es rebin.

Els requisits de la convocatòria són:

✅ Tenir entre 18 i 35 anys en el moment de presentar la sol·licitud
✅ Estar empadronat a Calella i 5 dels últims 10 anys
✅ Ser titulars d’un contracte de lloguer d’habitatge amb una renda màxima de 900 €, amb mínim d’un any.
✅ No disposar de pis de propietat (a excepció de les persones en procés judicial o de separació)
✅ No haver estat mai beneficiaris de la subvenció al lloguer jove.
✅ Estar al corrent de pagaments amb Hisenda i Seguretat Social
Per tramitar la sol·licitud de subvenció fa falta una còpia del DNI/NIE de la persona sol·licitant i de tots els membres, una còpia del contracte de lloguer, de la inscripció a l’INCASOL i de rebuts pagats per un mínim de 500 euros.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 d’octubre a través de la pàgina web municipal (aquí) o bé de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament Vell, amb la documentació requerida.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *