El disc de “La nena dels pardals” guanya el Premi Enderrock de la Crítica al Millor disc de públic infantil i familiar

Foto: Verkami
Foto: Verkami

El disc de l’obra de teatre “La nena dels pardals”, de la companyia Teatre al detall, ha rebut el Premi de la Crítica de la revista Enderrock al Millor disc de públic infantil i familiar, una categoria de nova creació dels prestigiosos premis musicals. Un disc que neix de la col·laboració entre la companyia i el grup de música familiar La Tresca i la Verdesca.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Txell Botey, de la companyia Teatre al detall, s’ha mostrat molt contenta i sorpresa pel premi i per la gran acollida que ha tingut el disc.

“Estem súper contents. Sobretot molt contents per La tresca, que aquest any celebren el seu 20è aniversari i em sembla que és un grup de referència dintre de la música familiar d’aquest país i es mereixen un premi com aquest. Per nosaltres, Teatre al detall, és com una sorpresa, perquè nosaltres som gent que fem teatre de text i mai a la meva vida m’havia imaginat que gravaríem un CD. Diguéssim que dins dels nostres estàndards no hi havia arribar a fer un disc i que aquest disc tingués tanta repercussió. Però estem contentíssims perquè hi hem posat l’ànima en aquest disc, hem treballat molt colze a colze amb La Tresca i la Verdesca, ells han fet una música que és fantàstica”

Botey ha agraït als més de 200 mecenes del disc la seva col·laboració i ha destacat que una gran part són ciutadans de Calella. També ha assegurat que “una part d’aquest CD i d’aquest premi també és seva”.

El disc també opta al Premi de Votació Popular de la mateixa categoria. Botey ha demanat a tota la gent que els voti per aconseguir el doblet. Per votar és necessari entrar a la pàgina web http://www.enderrock.cat/votaciopopular i registrar-se.

“Fa uns quatre anys ja vam ser els primers en ser nominats al premi de votació popular, però com a la resta de categories, hi havia premi de votació popular i premi de la crítica, però la categoria la crítica de música infantil i familiar no existia. Aquest any s’han decidit i l’hem estrenat, i nosaltres estem eufòrics i contentíssims. I a més a més, estem nominats a la categoria de votació popular, perquè ja hem passat la primera fase, i animo a tota la gent a que ens voti, que hi ha una segona ronda de votacions, que ens encantaria fer doblet i guanyar també el premi de votació popular i res, que estem ‘on fire’. A qui ens vulgui votar, estarem contentíssims de rebre molt suport”

La gala dels Premis Enderrock 2018 es celebrarà el dijous 8 de març a l’Auditori de Girona.

“La nena dels pardals” és una obra per a petits i grans que tracta sobre fer front a la injustícia i enfrontar-se a la tirania a través dels ulls d’una nena que vol salvar els pardals de la Xina. El seu rerefons polític la converteix en una obra d’una temàtica molt vigent.

“Moltíssima gent surt de l’espectacle i et diu ‘és que això és el que està passant ara’. I dius no, això va passar a la Xina, però clar, estàs parlant de dictadures, estàs parlant de totalitarismes, i evidentment, hi ha molts punts en comú. Al cap i a la fi, l’espectacle parla sobre ecologia però també parla sobre la importància de tenir esperit crític i idees pròpies i deixar-se portar pel que un creu que està ben fet i no pel que et diuen aquestes lleis injustes, com aquesta llei que va fer Mao Zedong dient que tothom havia de matar tots els pardals de la Xina”

Aquest diumenge a les 17:00 h l’obra es representarà a la sala La Canal, a Tona, amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca. Serà la primera funció com a guanyadors del premi i Botey ha assegurat que el celebraran amb la gent que hi assisteixi.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Txell Botey, de la companyia Teatre al detall.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *