Amics del Parc Dalmau acompanyarà als menors migrats de Calella en una visita guiada a l’espai

entrevista amics parc dalmau

La mentoria és un programa pensat per facilitar la relació dels menors migrats no acompanyats amb persones o entitats que li permetin vincular-se amb la societat d’acollida. L’impuls d’aquest tipus d’iniciatives va ser una de les demandes que van fer els convocats de la concentració de dilluns en favor de la convivència, i al fil d’això ja s’han començar a fer moviments a Calella. Avui hem conegut l’oferta dels Amics del Parc Dalmau a l’equip directiu del centre d’emergència que s’ha establert a l’Hotel Marisol. Se’ls ha proposat participar en una de les visites guiades que es fan puntualment a l’espai verd. Ho han explicat el president i el coordinador de voluntaris de l’entitat, aquest matí en una entrevista al programa La Ciutat.

Francesc Clarà i Josep Maria Juhé, president i coordinador de voluntaris dels Amics del Parc Dalmau, han explicat que a rel de l’èxit de la visita guiada que es va fer per la festa d’aniversari han decidit continuar la inciativa però donant-li un transfons social.

En una entrevista al programa La Ciutat, han anunciat que tenen tancades les visites dels usuaris del Taller l’Encenall i del grup de menors migrats tutelats per la Generalitat que s’estan temporalment a Calella.

Ho vam fer el dia de l’aniversari amb qui va voler venir; però ara ho farem amb els usuaris del Taller l’Encenall i estem en contacte amb els MENAs que estan a l’Hotel Marisol perquè vegin i visquin el Parc Dalmau. És una manera d’integrar-los i que vegin com és la societat que els acull, que no només són persones sinó també un àmbit geogràfic i el seu medi natural. Dijous que ve els acompanyarem a passejar pel parc.

La “carta als Reis” al nou responsable de Sostenibilitat

Els dirigents d’Amics del Parc Dalmau esperen reunir-se en breu amb el nou responsable de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent. “La carta als Reis és extensa”, ha dit Francesc Clarà, que ha revelat que el seu objectiu és convertir l’espai verd en un referent de la comarca del qual se’n sentin orgullosos tots els calellencs.

El president de l’entitat situa com a prioritari la creació de la figura del guarda.

Tindria dues tasques fonamentals que hauria de fer: ajudar en el manteniment i controlar l’incivisme (…) Hi ha ‘botellons’, propietaris de mascotes que no recullen els excrements o que els deslliguen, i el mateix passa amb la jardineria.

Amics del Parc Dalmau també veuria amb bons ulls altres propostes de dinamització de l’espai que es van sentir durant la campanya electoral, com ara l’obertura d’una guingueta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat