El vermell tenyirà de color la roba íntima per la nit de Cap d’Any

robainterior1

El vermell s’associa a l’energia, la vida i la força; el que atrau l’amor i la passió. És el color que marca la nit del 31 de desembre. Almens a nivell íntim en el vestir. La tradició de portar llenceria vermella per tenir fortuna en l’entrada d’any, i pels mesos posteriors, té un origen incert que alguns lliguen a l’Orient i a l’època medieval. Sigui com sigui, les botigues de roba interior presenten aquests dies una bona estesa de calcetes, sostenidors o picardies per estrenar-les per Cap d’Any, i en els homes, articles més divertits que no delicats i treballats amb puntes i setí.

És l’article estrella de les festes, l’època de l’any que més sortida té. “Ho tenim just a l’entrada de la botiga perquè la majoria dels clients que entren busquen alguna peça vermella com calcetes, tanques o culottes, també tenim picardies i algun lot. Compren per tenir un detall amb la parella o amb l’amiga”, explica Isabel Folgado, de la botiga Promise.

Un dels factors importants, a part del color, és que ha de ser una peça nova i regalada per així potenciar-ne l’efecte. Els que l’acostumen a regalar als homes, que també segueixen la tradició, opten majoritàriament per boxers amb missatge. “Porten frases com: ‘Aquí ve la gran sorpresa’ o ‘Prohibit obrir abans de les 12’, sempre amb to simpàtic. Sempre porten algun motiu simpàtic per propiciar la venda”, comenta Folgado.

I per acabar de reblar el clau, i assegurar-se un 2017 immillorable de totes totes, la tradició diu que la peça de roba vermella s’ha de cremar després de Cap d’Any. Els que decideixin ignorar-ho, també serveix portar un llaç de color vermell al canell esquerre o posar-lo a la bossa del raïm. Hi ha qui canvia el vermell pel groc, color que s’identifica amb la bona sort i la prosperitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat