Amics Escoltes del Montnegre continua fent l’estudi arqueològic a Sant Andreu de l’Arboceda

Foto: Mariano Pagès

L’Associació Amics Escoltes del Montnegre organitza aquest mes de març la tercera campanya d’estudi arqueològic de les ruïnes de Sant Andreu de l’Arboceda. Busquen voluntaris que facin un cop de mà amb els treballs d’excavació.

L’acció, que es farà el cap de setmana de l’11, 12 i 13 de març entre les 8 del matí i les 5 de la tarda, permetrà conèixer totes les dades possibles sobre els 1.000 anys d’història de Sant Andreu de l’Arboceda per poder elaborar el seu projecte de reconstrucció. El president de l’Associació Amics Escoltes del Montnegre, Pere Badalló, ha parlat en una entrevista al Bon Dia de les característiques d’aquesta ermita que tot i trobar-se en el terme municipal de Pineda de Mar, està molt a prop de Calella: “Estem parlant d’una ermita que té més de 1.000 anys a l’emplaçament en què hi és. Per tant, hi ha un bagatge històric molt important que s’ha de conèixer per no perdre’l per quan el comencem a reconstruir. El que fem amb Actium i l’Ajuntament de Pineda de Mar és una sèrie d’estudis arqueològics de les restes que ara queden de l’ermita i de l’habitatge annex”. 

Aquest estudi arqueològic es fa per diferents etapes. Ara ja afronten la tercera. Pere Badalló ha explicat que el cost de la direcció arqueològica l’assumeix el consistori pinedenc i des dels Amics Escoltes del Montnegre s’encarreguen de buscar els voluntaris i coordinar tota la feina: “Ho fem així per reduir el pressupost de l’excavació. Pot semblar que només sigui carregar pedres, runa i sorra però també hi ha una part de contacte amb els arqueòlegs, que fan la supervisió, separen les ceràmiques i els materials que vagin apareixent i això ens permet saber com es va construir. És donar continuïtat històrica”. 

Pere Badalló reconeix que pels Amics Escoltes del Montnegre no és assumible a nivell econòmic tota l’actuació i gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, l’empresa Actium realitza la direcció arqueològica.

Badalló anima tothom a participar d’una activitat que permet conèixer la història del territori d’una manera divertida i lúdica: “Animem tothom, la gent que ve s’ho passa molt, és un indret cada vegada més visitat. Les feines són adaptades a tothom”.

L’últim dia per participar d’aquesta acció és el dimecres dia 9 de març.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *