AMPLIACIÓ: Els representants polítics de Calella valoren el 20D

Ràdio Calella ha recollit la valoració dels portaveus o presidents dels Partits LOcals amb representació estatal.

Democràcia i Llibertat, la llista independentista liderada per Francesc Homs, ha guanyat en vots a la ciutat de Calella. Concretament 1.791 persones han votat la coalició formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, un 21’21% del total de vots emesos.

Montserrat Candini, de CDC de Calella, fa una valoració molt positiva tenint en compte que, segons ella, eren uns comicis molt complexes per la fragmentació de les diferents cambres parlamentàries. “Hem guanyat a Calella i n’estem molt contents perquè al cap i la fi s’ha de valorar als qui tenim responsabilitats de Govern i més fer-ho ara, en el context actual és molt complicat. No podem fer moltes de les coses que faríem pel nostre ideari però es bloquegen pel maltractament sistemàtic que rebem“.

Democràcia i Llibertat ha quedat només 28 vots per damunt d’Esquerra Republicana de Catalunya. La formació també independentista i liderada per Gabriel Rufián ha obtingut 1.763 paperetes, que suposen un 20’88% del total.

El president de la Secció Local d’Esquerra a Calella, Òscar Ojer, ha destacat els bons resultats del sobiranisme i el Dret a Decidir a la nostra ciutat, i també es felicita per haver triplicat el nombre de Diputats al Congrés espanyol, passant de 3 a 9. “La veritat és que estem molt contents pels resultats que hem obtingut, tant a nivell local com general, on en ambdós som la segona força. A Calella molt a prop de Democràcia i Llibertat, però això no és l’important. L’important en aquests moments és que els dos partits independentistes guanyen a Calella i la tercera força és partidària del Dret a Decidir i que la gent pugui anar a votar. Els resultats són molt bons. Els millors de la història d’Esquerra en unes eleccions al Congrés espanyol”.

En tercer lloc s’hi situa En Comú Podem, amb Xavier Domènech al capdavant, amb 1.649 vots, un 19’53% de la totalitat dels vots dipositats avui a les urnes.

Precisament, el regidor d’ICV Sebastià Tejada també s’ha mostrat molt content del resultat a Calella. Segons ell, s’ha confirmat la tendència a l’alça que la coalició a la qual pertany el seu partit ve registrant des de les últimes eleccions al Parlament. “Estem molt contents dels resultats a Calella. Estem quasi empatats amb ERC i Democràcia i Llibertat. Nosaltres quan vam sortir de les eleccions al Parlament estàvem convençuts que aquestes d’ara serien les nostres eleccions i s’ha confirmat. És una candidatura potent i tenia noms importants com l’Ada Colau. Ara estarem pendents dels pactes per tal de poder influir al Govern de l’Estat“.

El Partit Socialista apareix a la quarta posició, amb 1.110 paperetes de la llista liderada per Carme Chacón. Això suposa un 13’15% dels vots.

El primer secretari del PSC de Calella, Pere Tarrés, qualifica d’ «excel·lents» els resultats obtinguts a la ciutat. Segons ell, els socialistes han anat creixent en tots els últims comicis que s’han celebrat a Catalunya. A més, Tarrés diu que s’ha de tenir en compte que el PSC es presentava en solitari, a diferència d’altres formacions que van en coalició. “Nosaltres hem crescut un 20% més de vots que a les anteriors eleccions al Parlament. També vam créixer més a les municipals. Hem anat pujant i hem passat el sostre de mil, hem fet un camí de progrés que és el que ens havíem marcat. El resultat és excel·lent“.

Frec a frec han quedat Ciutadans i el Partit Popular com a cinquena i sisena força. Ciutadans ha obtingut 876 vots i el PP tan sols12 menys, 864. Això suposa un 10’38 i un 10’33% dels vots, respectivament.

El portaveu del PP a Calella, el regidor Josep Maria Pérez-Basart, ha atribuït la pèrdua de 593 vots respecte al 2011 a l’aparició de Ciutadans. Pel que fa la governabilitat a Espanya, es mostra favorable a un pacte d’Estat entre PP i PSOE per garantit l’estabilitat i la unitat. Espera que no s’ajuntin tots els partits de l’oposició contra el PP i que no s’hagin de repetir les Eleccions. “Aquestes han estat unes eleccions realment estranyes i molt diferents. El resultat del Partit Popular és una mica l’evolució d’un augment de Ciutadans, sobretot a Catalunya, que ha captat una part important del vot del PP. De fet, si els sumes als dos, Ciutadans i PP, suma uns 100 vots més que els que va obtenir el PP al 2011″.

Amb un 2’01% trobem Unió Democràtica de Catalunya, que ha aconseguit la confiança de 170 calellencs. Per sota el 2% hi trobem el PACMA amb 111 vots, Recortes Cero-Grupo Verde amb 28 vots, UpyD ha obtingut 18 vots, i el Partit Comunista del Poble de Catalunya n’ha aconseguit 9.

Val a dir que també hi ha hagut 54 vots en blanc i 39 vots nuls.

La participació ha pujat fins al 68’14%. Han votat 8.482 calellencs, 644 més que a les darreres Eleccions Generals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *