[AMPLIACIÓ] Oberta la convocatòria per substituir la Síndica Municipal

Sílvia López va renunciar al càrrec de Síndica Municipal el novembre del 2019

L’Ajuntament de Calella ha obert la convocatòria per elegir qui rellevarà a Sílvia López com a Síndica Municipal. Una figura que es va crear l’any 2017 i que té per objectiu vetllar pel compliment de drets i les llibertats dels ciutadans en la seva relació amb l’administració. Les candidatures s’han de presentar entre l’11 de febrer i el 23 de març i serà el Ple Municipal qui ho haurà d’aprovar amb 3/5 parts dels vots. Les candidatures poden ser a proposta de persones a títol individual o associacions i col·lectius de la ciutat.

Els interessats a presentar candidatura ho podran fer presentant per escrit una instància al registre General situat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. El primer tinent d’alcaldia, Marc Buch, ha explicat els requisits per a presentar candidatura.

Que siguin majors d’edat, sense conflictes d’interessos, que no militin en partits polítics, que no treballin a l’administració… És tota una sèrie de condicionats que responen a evitar conflictes d’interessos i que la persona que pugui ocupar el càrrec sigui el més objectiu possible en totes les decisions.

En la mateixa línia, el candidat haurà de presentar una memòria explicativa amb els motius pels quals vol ser defensor del ciutadà, les tasques que vol desenvolupar i la disponibilitat que tindrà.

El 23 de març finalitzarà el termini per a presentar candidatura. Serà llavors quan s’estudiaran les diferents memòries i aquelles que compleixin amb les condicions d’elegibilitat i compatibilitat, seran sotmeses a consultes del Consell de Convivència i Participació.

S’estudiaran les diferents memòries, llavors es reunirà el consell de Convivència i Participació i allà els diferents candidats presentaran la seva candidatura. També seran sotmesos a les preguntes dels membres del consell i a partir d’aquí es realitzarà una votació i es farà una recomanació a l’alcaldessa amb el candidat elegit. Llavors l’alcaldessa serà qui proposi el candidat i sotmeti al Ple Municipal l’elecció.

El càrrec és per a un termini màxim de 5 anys, amb la possibilitat de ser reelegit.

Sílvia López ha estat la primera Síndica Municipal que ha tingut Calella. Va ser nomenada el maig del 2018, comptant amb el suport unànime de les forces polítiques del Ple Municipal i després d’haver superat el procés de selecció amb d’altres quatre candidats. El passat mes de novembre López va renunciar al seu càrrec per motius personals després de dos anys exercint-lo i on va arribar atendre a 32 expedients.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *