Andreu Tresserras presenta el seu primer llibre

Ningú sap què passa quan morim: Una vida eterna? Un son perpetu? Reencarnació? I si resulta que els que l’han encertat són els nòrdics i que només uns pocs elegits podran arribar al seu paradís, el Valhalla? Aquesta és la premissa amb la qual parteix el llibre escrit pel santpolenc, Andreu Tresserras, i que presentarà divendres 23 de la mà del periodista Eduard Boet. Porta per títol “Einherjer” i és una novel·la de ficció barrejada amb pinzellades de la mitologia nòrdica.

Andreu Tresserras, periodista de formació, porta tota la vida escrivint textos i microrelats, però mai s’havia atrevit a donar al pas a la literatura fins ara. Ho ha fet publicant el seu primer llibre, “Einherjer“– el que es coneix en la mitologia nòrdica com l’esperit d’un guerrer –.

El llibre comença amb la mort d’en Joan. És llavors quan passa a formar part d’un exèrcit que combatrà al costat dels déus el dia del Ragnarök. La novel·la relata al llarg de gairebé 300 pàgines com un català del segle XXI aconsegueix sobreviure en un entorn totalment desconegut per a ell. Una història plena d’èpica, violència, guerres, combats, déus i, sobretot, amics i hidromel.

Ens transporta a la mitologia nòrdica i la mitologia nòrdica no deixar de ser el que passa després de morir, per tant, el llibre havia de començar amb una mort perquè el protagonista sabés què passa després de morir. Ell, un català del segle XXI, es troba en un entorn medieval, on la violència estava a l’ordre del dia i tot és completament diferent al nostre món actual.

Són declaracions d’Andreu Tresserras ahir al programa Ona Maresme.

Tresserras va començar a escriure el llibre poc abans que esclatés la pandèmia i amb la fi del confinament ja tenia un primer esborrany. La inspiració li va arribar treballant i ja no va poder desprendre’s de la història.

I penses com és possible que no s’hagi fet més ficció referent a la mitologia nòrdica? I em va venir aquesta idea i va ajuntar la idea del Einherjer amb la mitologia. A més de ser un llibre divertit, interessant i molt xulo, és una lliçó de mitologia nòrdica en vena.

El llibre de moment només es pot comprar online, a la pàgina web de l’editorial Autografia. També es podran aconseguir volums el dia de la presentació, el divendres 23 de setembre. Es farà a les 19 h de la tarda al restaurant Can Talamàs de Sant Pol i anirà a càrrec del periodista i escriptor Eduard Boet.

Recupera l’entrevista al programa Ona Maresme:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *