Aprovada inicialment l’Ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

L’Ordenança Municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic de Calella va quedar aprovada inicialment a la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada ahir. Va ser gràcies als vots favorables del PDeCAT, ERC, PSC i ICV i amb les abstencions del PP i de la CUP.

El regidor popular, Josep Maria Pérez Basart, va declarar que el que més agradava al PP de l’Ordenança era que posés fi a la suspensió per la incertesa que provocava. També va afirmar que és massa restrictiva.

“Ens agrada la llibertat, la llibertat econòmica, la llibertat de fer amb els teus béns el que vulguis dintre d’un cert ordre. Creiem que aquesta ordenança és una mica restrictiva i per això el nostre vot és l’abstenció, si bé entenem també que puguin haver conflictes entre veïns i està molt ben regulat aquest tema, no del permís de quan hi ha una divisió horitzontal, una comunitat de veïns, no del permís sinó que no existeixi cap acord previ per part de la comunitat de propietaris pel qual no prohibeixi aquesta activitat”

Per part de la CUP, Jan Catà, va discrepar amb el PP assegurant que l’Ordenança és massa poc restrictiva. La CUP es va sumar a la petició d’ICV de demanar a l’equip de govern posar-se ferms en les inspeccions dels habitatges d’ús turístic i assegurar-se que compleixin amb l’Ordenança.

“A diferència del regidor Pérez Basart, que pel PP aquesta ordenança és massa restrictiva, sota el nostre punt de vista, en tot cas si aquesta ordenança peca d’alguna cosa és de poc restrictiva. Perquè els habitatges d’ús turístic són una activitat econòmica que nosaltres la catalogaríem com a potencialment perillosa, perquè pot afectar de manera directa en el preu dels lloguers de la ciutat, pot afectar de manera directa o indirecta sobre les possibilitats d’emancipació dels joves, té potencialment un poder d’afectació directa en l’especulació urbanística que puguem arribar a tenir a la ciutat”

El tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, va explicar què va motivar la creació d’aquesta Ordenança Municipal, fent-se ressò també de les paraules de Catà.

“És bàsicament el que s’apuntava aquí de la incidència que té això en el mercat de lloguer ordinari, com apuntava Jan Catà en les inquietuds del jovent de Calella per emancipar-se. Des del govern ho vivim amb inquietud i jo en primera persona com a director de la Fundació Hàbitat Solidari també la repercussió que té això per un efecte de vasos comunicants en l’habitatge social. És a dir, menys mercat ordinari de lloguer, més pressió en el mercat social perquè pisos que podríem tenir a l’abast social passen al mercat ordinari perquè aquests del mercat ordinari han anat a habitatges d’ús turístic. Una inquietud que va ser la que ens va portar a aquesta suspensió”

El gran nombre d’altes d’habitatge d’ús turístic també va ser un dels punts determinants d’aquesta suspensió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *