No s’apujarà el rebut de l’aigua

aixeta

Gestaigua mantindrà la tarifació del subministrament d’aigua i clavegueram per al 2017. El president del Consell d’Administració i tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha avançat que una de les inversions acordades per l’any vinent es farà a la zona hotelera, amb l’objectiu de garantir parcialment el subministrament en cas d’avaria. Així mateix, ha anunciat un increment del fons social de Gestaigua, dedicat a cobrir els impagaments d’abonats que pateixen situacions de vulnerabilitat.

Gestaigua congelerà les tarifes de cara al 2017. Així ho ha avançat el president del Consell d’Administració de l’empresa mixta, i en la qual l’Ajuntament de Calella hi té la majoria del capital. Albert Torrent ha explicat que l’objectiu del Govern Municipal és que Gestaigua mantingui les tarifes sempre i quan es garanteixi el seu equilibri econòmic.

“La previsió de tancament del 2016 és amb un petit benefici, l’empresa no té pèrdues i es manté l’equilibri econòmic, i com que no es puja el preu de l’aigua amb alta es pot mantenir la tarifació”, ha anunciat Torrent a Ràdio Calella TV.

En el capítol d’inversions, Torrent ha destacat l’actuació que es farà l’any vinent a l’anomenada zona turística per evitar que tots els abonats del sector es quedin sense subministament quan es produeixi una avaria. “En un petit tram al costat de la carretera NII, que és una inversió no molt gran, farem una anella perquè si hi hagués un trencament a la banda de dalt es pugui mantenir el subministrament a baix, encara que amb precari”, ha dit.

Torrent ha negat que les avaries que darrerament s’han produït a la zona turística, en especial a la part alta, siguin com a cosneqüència d’una falta de manteniment de la xarxa o d’un excés de tensió del propi subministrament.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el president de Gestaigua ha assegurat que la relació societària amb l’empresa Sorea és perfecte i que la fórmula de gestió mixta està resultat beneficiosa per al conjunt de la ciutat. Ha posat d’exemple el cas de les reclamacions de pagament de rebuts del 2013 que l’anterior concessionària, Aqualia, no va poder acreditar si s’havien liquidat o no. Es tractava d’un important total d’aproximadament 18.000 euros, dels quals una part ha estat assumida per Gestaigua com a pèrdues per decisió municipal.

En la reunió d’ahir del Consell d’Administració de l’empresa mixta de subministrament d’aigua de Calella es va acordar ampliar el coixí del fons social per a casos de vulnerabilitat. Es va obrir l’any passat amb 6.000 euros i aquest any comptarà amb 10.000 euros. “Es posa a disposició de Serveis Socials i són ells qui determinen els casos en què es fa servir”, ha explicat.

El president de Gestaigua ha assegurat que entre l’empresa i Serveis Socials estan permanentment en contacte per evitar talls de subministrament d’aquest servei bàsic a famílies que no poden pagar el rebut. I ha detallat quin és el protocol que se segueix: “Cada dos mesos l’empresa fa arribar a l’Ajuntament el llistat dels impagats i és Serveis Socials qui l’analitza i emet l’informe de les persones que tenen dificultats i comunica a l’empresa a qui no pot tallar el subministrament per raons socials. Això és independent de com es pagarà el deute per l’impagament”.

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Calella ha concedit en el que portem d’any més de 500 ajudes a famílies per pagar les factures dels serveis bàsics, entre els quals l’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat