Novetats a l’Enterrament de la Sardina d’aquest vespre

Enterrament de la Sardina, l'any passat

És dimecres de cendra i això vol dir que s’acaba la setmana de festa i disbauxa de Carnaval . I la tradició mana que s’acabi amb el Carnestoltes a la foguera, per donar pas a la Quaresma. Comencen set setmanes de penitència, on la tradició catòlica mana que els divendres no es podrà menjar carn.

Enguany, la cercavila de la comitiva fúnebre del Rei Carnestoltes, arriba amb novetats. Així ho explicava Lídia Riera membre dels Udols de Foc ahir a l’Info Vespre, des de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

“Nosaltres muntàvem una carrossa que cada any intenàvem que fos més espectacular, ben visible des de lluny, però les pilones només es treuran dues vegades l’any, per la Rua de Carnaval de l’Alt Maresme i per Reis. Llavors per l’enterrament no em pogut muntar la carrossa com cada any i utilitzarem el carro que utilitzem per quan repartim carbó per SM els Reis Mags. L’hem modificat una mica i allà hi ficarem el Carnestoltes”.

Com a novetat, enguany, no hi haurà la tradicional sardinada popular per tancar aquest Dimecres de Cendra, ja que el fred normal d’aquestes dates no animava a quedar-se a sopar. Riera explicava d’aquesta manera els motius han portat als Udols de Foc a pendre aquesta decisió.

“No hi haurà perquè fa molt de fred. Les sardines van molt cares i és una despesa que assumeix tota l’entitat, i hem preferit treure les sardines ja que normalment enganxem mals dies el dia de l’Enterrament. I hem decidit que tothom que vulgui venir a veure com es crema el Carnestoltes i es llegeix el testament, convidarem a un xarrup de moscatell.”

La comitiva fúnebre amb les vídues desconsolades plorant al Carnestoltes, sortirà les 19:30h des de la Plaça Catalunya, baixarà per Cervantes per després agafar el carrer Església fins a la Plaça de l’Església, on es llegirà el testament i es cremarà el Carnestoltes. A més també es farà l’entrega de premis del concurs de vídues.

A continuació podeu recuperar l’entrevista sencera a Lídia Riera, membre dels Udols de Foc, ahir a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.