PDeCAT i ERC consensuen la moció de rebuig a la sentència contra Mas, Rigau i Ortega

Voluntaris del 9-N a Calella organitzant la jornada de votacions a l'Institut

Els Grups Municipals del PdeCAT i ERC han consensuat una moció de rebuig a la sentència inculpatòria pel 9N perquè sigui debatuda en la sessió plenària d’abril, la setmana vinent. En ella denuncien que les sentències a Mas, Ortega i Rigau demostren un cop més la politització de la justícia a l’Estat espanyol i el veto reiterat al dret democràtic del poble a decidir el seu futur. La CUP, tot i no haver entrar en les negociacions per tancar la proposta d’acord, ha confirmat a Ràdio Calella TV que hi donarà suport.

El PDeCAT i ERC rebran el suport de la CUP perquè l’Ajuntament de Calella, i de forma institucional, expressi el seu rebuig a la sentència del TSJC contra l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per haver organitzat el procés participatiu del 9N, en el qual hi van votar més de 2.344.828 persones. Els tres representants del Govern català han estat inhabilitats i condemnats a pagar una multa pel delicte de desobediència, en la línia de la condemna del Tribunal Suprem a l’exconseller de Presidència i actualment diputat a les Corts, Francesc Homs.

En l’exposició de motius, la moció apel·la a la comunitat internacional perquè garanteixi els drets democràtics. El regidor i president del PDeCAT de Calella, Marc Buch, ha posat èmfasi en què el procés pel 9N i les sentències constaten que l’Estat espanyol pateix una clara judicialització d’afers estríctament polítics. “Sembla que el concepte de democràcia que té l’Estat espanyol no acaba de coincidir amb el de la majoria dels catalans. Creiem necessari denunciar-ho i expressar-hi la nostra disconformitat”, ha manifestat Buch en declaracions a Ràdio Calella TV.

En la proposta d’acords, a més de rebutjar políticament la sentència d’inhabilitació contra Mas, Ortega i Rigau, la moció fa una crida a tots els ciutadans perquè s’adhereixin al Pacte Nacional pel Referèndum. “L’últim que hauria de fer por a un demòcrata és que es posin les urnes”, ha dit el president local del PDeCAT.

I és per això, que la iniciativa vol que, des de Calella, es ratifiqui el suport cap al Govern de la Generalitat, com a màxim representant del poble català en les accions que emprengui davant les institucions europees.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *