Aquesta tarda s’inaugura una exposició que retrata l’experiència de quatre dones amb càncer de mama

Mocadors al Vent

Les protagonistes de les fotografies que conformen l’exposició «Mocadors al vent» es van conèixer a l’Hospital comarcal Sant Jaume de Blanes durant les sessions de quimioteràpia. Entre elles es va crear un vincle especial i, amb la voluntat de trencar estigmes, van decidir realitzar diverses sessions fotogràfiques. Una experiència vital que es podrà descobrir des d’avui i fins el 17 de març a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

Jordi Masbernat i Josep Salip signen les fotografies de la mostra fotogràfica que s’inaugurarà a Calella, avui dimarts 5 de març (19h). Les quatre protagonistes són de Blanes i es van conèixer després d’un diagnòstic de càncer de mama. Ulrike Rota recorda que va mentre feien tractament van pensar que la seva experiència podia servir per trencar els estigmes de la malaltia, sobretot en les dones, pel que implica la pèrdua del cabell.

Volem treure l’estigma del càncer. Normalitzar la malaltia i ensenyar que, tot i estar en ple un procés de quimioteràpia, es pot estar molt guapa i la importància del físic quan passes aquesta malaltia.

És per això que l’exposició pren el nom d’un accessori que es converteix en imprescindible per a moltes dones que es recuperen del tractament del càncer de mama.

Rota ha compartit l’emoció i la satisfacció que sent quan llegeix els escrits que deixen els qui visiten la mostra, que ja s’ha exposat a Blanes, Vic i Sabadell.

Tenim un llibre d’agraïments que val la pena mirar. La gent està molt agraïda i emocionada, i molts dels que han passat pel mateix procés es senten identificades. Pel fet de fer un projecte, a banda que les fotos són precioses, només això ja ajuda a superar.

A la inauguració de Calella hi ha prevista l’assistència del vicepresident de la Fundació Oncolliga i l’alcaldessa Montserrat Candini, entre d’altres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *