Aragonès para el peus a l’extrema dreta per incitar a l’odi i la violència amb la situació de la Bruna

aragonès al parlament

La complexa situació a l’entorn de la Bruna va arribar ahir al Parlament de Catalunya al fil d’una pregunta de l’extrema dreta sobre la seguretat al país. Hi va respondre el vicepresident Pere Aragonès, que va recordar que ningú s’ha quedat de braços creuats davant d’episodis com el que se succeeixen a Calella, on Mossos ha muntat un dispositiu especial i coordinat amb altres cossos policials. Al marge de recordar quina resposta s’hi està donant, Aragonès va reprovar que hi hagi partits com VOX que ho aprofiti per fomentar el discurs d’odi i la violència cap a la diversitat.

El vicepresident Aragonès va contradir al líder d’extrema dreta del Parlament assegurant que coneix a la perfecció el cas que se succeeix a la Bruna. I s’hi va dirigir amb una acusació directe de practicar un discurs que només busca trencar la convivència a Catalunya.

Intentar assimilar episodis d’activitats il·legals o violència que es puguin produir puntualment en alguns llocs del país amb la diversitat cultural que tenim o amb l’origen de les persones que arriben en una situació de clara precarietat, fugint de la fam i la misèria, és un trencament de la convivència que no podem acceptar.

Aragonès va afirmar que resulta notori que és l’extrema dreta qui promou l’odi i la violència a Catalunya.

Qui fomenta la inseguretat i la violència? Per exemple dirigents del seu partit que han estat acusats per la Fiscalia, que els demana 2 anys de presó per un atac xenòfob al centre de menors del Masnou. Vostè pot dir que no, però quan es diu “vamos a por ellos, moros de mierda”, “vamos a quemar el albergue”, “os vamos a matar” és una incitació a l’odi i la violència que no poden tenir lloc.

Aquesta passada nit hi ha hagut una escampada de pamflets per Calella d’un autoanomenat “grup antiracista de suport” que defensa que la repressió i la criminalització dels joves i migrants no és la via per solucionar la problemàtica que hi ha a la Bruna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *